Ρωσία: Αυστηρή προειδοποίηση προς τη Δύση για τις προκλήσεις στα ρωσικά σύνορα

ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

“Η Ρωσία θα καταστείλει με σκληρό τρόπο ανάλογες προκλήσεις, όπως αυτή με το βρετανικό αντιτορπιλικό στη Μαύρη Θάλασσα”. Τη δημόσια αυτή προειδοποίηση, απηύθυνε ο Αναπληρωτής Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Μιχαήλ Ποπόφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη “Ροσίισκαγια Γκαζέτα”.

Μάλιστα ο Μιχαήλ Ποπόφ τόνισε πως η ιθαγένεια της χώρας που θα παραβιάσει τα ρωσικά σύνορα δεν θα ληφθεί υπόψη στην απάντηση της Μόσχας, ενώ κάλεσε του αντιπάλους της Ρωσίας να σκεφθούν πολύ για το αν αξίζει να οργανώνουν τέτοιες προκλήσεις, γνωρίζοντας τις δυνατότητες των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αναφορικά με την στάση που κράτησε η Αγγλία ύστερα από το θερμό επεισόδιο στη Μαύρη Θάλασσα, ο Αναπληρωτής Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας ανέφερε πως οι δηλώσεις του Λονδίνου μαρτυρούν πως δεν αποκλείουν στο μέλλον να επαναλάβουν τις προκλητικές του ενέργειες με πλοία του Πολεμικού τους Ναυτικού στα ρωσικά ύδατα. Σχετικά με το συμβάν στη Μαύρη Θάλασσα, ο Ποπόφ εμφανίστηκε βέβαιος πως η πρόκληση του Λονδίνου ήταν στοχευμένη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος