Ρωσία: Απαγορεύτηκε στους ξένους υπηκόους να κατέχουν γη στην Κριμαία

Σε ισχύ τέθηκε το προεδρικό διάταγμα, που υπέγραψε σήμερα 20/3 ο Βλαντίμιρ Πούτιν, το οποίο απαγορεύει σε αλλοδαπούς, ξένες εταιρείες, καθώς και τους απάτριδες να κατέχουν γη, σχεδόν στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας της Χερσονήσου της Κριμαίας.

Πρακτικά η απαγόρευση αφορά 19 από τους συνολικά 25 δήμους της Κριμαίας. Το προεδρικό διάταγμα εντάσσει την Κριμαία στον κατάλογο των παραμεθόριων εδαφών, εντός των οποίων αλλοδαποί πολίτες, απάτριδες και ξένα νομικά πρόσωπα δεν μπορούν να είναι ιδιοκτήτες γης.

Σύμφωνα με τον νόμο εάν για νομικούς λόγους, ένας πολίτης αποδειχθεί ιδιοκτησία η οποία σύμφωνα με το νόμο, δεν μπορεί να ανήκει σε αυτόν, τότε ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να εκχωρήσει την ιδιοκτησία εντός ενός έτους.

Εάν αυτό δεν συμβεί, τότε η ιδιοκτησία θα κατασχεθεί βίαια με απόφαση δικαστηρίου. Τα έσοδα είτε θα επιστραφούν στον πρώην ιδιοκτήτη, είτε θα μεταβιβαστούν στην κυριότητα των κρατικών αρχών με αποζημίωση προς τον πρώην ιδιοκτήτη στη βάση της τιμής του ακινήτου η οποία θα καθορίζεται από το δικαστήριο.

Ανταπόκριση – Μόσχα: Αχχιλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος