Ρίτσαρντ Μπράνσον: «Η εικόνα της γης από το διάστημα είναι μαγική»

Η τεχνολογία στην υπηρεσία των ονείρων. Η απογείωση του αεροπλάνου με τη διπλή άτρακτο που μεταφέρει το πυραυλοκίνητο αεροσκάφος Unity. O διαχωρισμός τους σε ύψος 15 χλμ. πάνω από τη διαστημική βάση της Virgin Galactic. Και η πυροδότηση των κινητήρων του Unity που εκτοξεύεται σαν αστραπή στο στερέωμα. Περίπου 500 άνθρωποι ανάμεσά τους μικροί μαθητές παρακολουθούν από γιγαντοοθόνες το γεγονός.

Το πιο αγαπημένο μου μάθημα από όσα διδαχθήκαμε είναι η επιστήμη του Διαστήματος, λέει 8χρονη μαθήτρια.

Η έρημος του Νιου Μέξικο είναι πια πολύ μακριά και ο 70χρονος Ρίτσαρντ Μπράνσον μαζί με 5 συνεργάτες του απολαμβάνουν εκστατικοί τους καρπούς της 17χρονης προετοιμασίας, εμπειρία που ο ριψοκίνδυνος Βρετανός επιχειρηματίας αφιερώνει στους νέους ονειροπόλους.

«Είναι η απόλυτη εμπειρία ζωής. Σε όλα εσάς τα παιδιά εκεί κάτω, στην επόμενη γενιά ονειροπόλων, αφού εμείς μπορούμε να το κάνουμε, φανταστείτε τι μπορείτε να κάνετε εσείς» δήλωσε ο ιδρυτής της Virgin Atlantic, Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Η επιστροφή του Unity και του πληρώματός του στη Γη θυμίζει υποδοχή νικητή της Formula 1.Ο Μπράνσον και ακόμα τρεις συνεργάτες του αποκτούν τα τιμητικά διαστημικά φτερά και τον τίτλο του αστροναύτη, αν και ακόμα πετούν πάνω από τα σύννεφα.

«Ειλικρινά τίποτα δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για τη θέα της Γης από το διάστημα. Ήταν κάτι μαγικό» τόνισε ο Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Ο εκκεντρικός Βρετανός πολυεκατομμυριούχος δηλώνει πως είναι έτοιμος να ξεκινήσει του χρόνου τις εμπορικές πτήσεις και ανακοινώνει την πώληση λαχνών για για θέσεις διαστημικών τουριστών.

Πηγή: ΕΡΤ, Επιμέλεια: Χριστίνα Ποπόρου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος