Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: ”Υποστηρίζουμε πλήρως τις προτάσεις που κατέθεσε ο Πρόεδρος Τατάρ στη Γενεύη”

ανταπόκριση από τη Λευκωσία: Mανιάνα Καλογεράκη

«Υποστηρίζουμε πλήρως τις προτάσεις που κατέθεσε ο Πρόεδρος Τατάρ στη Γενεύη. Στο νησί υπάρχουν δύο κράτη και δύο λαοί», δήλωσε από το βήμα της λεγόμενης ”Βουλής” του ψευδοκράτους, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, λέγοντας ότι εδώ και 50 χρόνια συνεχίζονται οι επαφές για την επίλυση του Κυπριακού, αλλά οι Ε/κ δεν βλέπουν ισότιμα τους Τ/Κ. Γι’ αυτό και δεν φτάσαμε σε τίποτα. Αυτό το σκεπτικό δεν άλλαξε ποτέ και είδαμε ότι η Ε/Κ πλευρά δεν θέλει συνέταιρο κράτος, γι΄ αυτό και κρύβονται πίσω από τις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών. Δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε άλλα πενήντα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζοντας ότι η Ε/κ πλευρά εξακολουθεί να αγνοεί τα «δικαιώματα» των Τ/Κ στις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο Τούρκος αναφέρθηκε και στις απόψεις πολιτικών κύκλων στην Ουάσιγκτον, λέγοντας ότι γνωρίζει για την ενόχληση τους και συνέχισε λέγοντας ότι αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα και πως οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά.

«Γνωρίζουμε ότι κάποιοι επιχειρούν να ανακατεύουν κάποια πράγματα, αλλά τους παρακολουθούμε στενά», είπε χαρακτηριστικά, προαναγγέλλοντας περισσότερα πράγματα κατά τη διάρκεια της αυριανής μέρας.

Αναφέρθηκε στην πρόταση του για πραγματοποίηση διεθνούς συνόδου με συμμετοχή του ψευδοκράτους για να συζητηθούν τα ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου, κάτι που όπως είπε απορρίπτουν οι Ε/Κ.

«Η προεδρία της ‘ΤΔΒΚ δεν έχει καλό κτίριο, το ίδιο και η Βουλή και δεν τους αξίζει αυτό το πράγμα. Σύντομα θα ξεκινήσουμε για να χτιστεί το προεδρικό παλάτι», σημείωσε αναγγέλλοντας νέα έργα υποδομής για τον ηγέτη των Τ/Κ Ερσίν Τατάρ.

“Η ύπαρξη και η ενότητα της “ΤΔΒΚ” είναι πάνω από οποιεσδήποτε πολιτικές σκοπιμότητες. Δεν θα επιτρέψουμε σε συγκεκριμένους κύκλους να στοχεύσουν στην ενότητα και την αλληλεγγύη αυτής της λίμνης αδελφότητας”, ανέφερε εξάλλου αναφορικά με τους λεγόμενους «βουλευτές» που επέλεξαν να μποϊκοτάρουν τη σημερινή του ομιλία.

Ανέφερε επίσης ότι η υπόθεση της Κύπρου είναι μια πολιτική υπόθεση που αφορά ολόκληρο το τουρκικό έθνος.

«Η υπόθεση της Κύπρου ανήκει στους μάρτυρες και τους βετεράνους μας», ανέφερε ο Ερντογάν, λέγοντας ότι πρόκειται για μια μεγάλη υπόθεση που γράφτηκε το 1974, τονίζοντας ότι διακηρύσσεται αιώνια αδελφοσύνη με τους Τουρκοκύπριους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος