Προσωρινή αναστολή του διατάγματος Τραμπ για τους περιορισμούς στη μετανάστευση

Δικαστήριο του Ντιτρόιτ εξέδωσε απόφαση με την οποία απαγορεύει προσωρινά στην αμερικανική κυβέρνηση να εφαρμόσει τους περιορισμούς στη μετανάστευση, όπως αυτοί ορίζονται από το διάταγμα που υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται ένα δικαστικό έγγραφο, η δικαστής Βικτόρια Ρόμπερτς έλαβε αυτήν την απόφαση την Πέμπτη, ανταποκρινόμενη σε προσφυγή που κατατέθηκε στο δικαστήριο της Ανατολικής Περιφέρειας του Μίσιγκαν.

Στόχος της προσφυγής αυτής είναι να εκδοθεί μια απόφαση που να απαγορεύει “την άρνηση εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες” των μονίμων κατοίκων και όσων έχουν έγκυρες μεταναστευτικές βίζες.

Εξάλλου, σχολιάζοντας τη σημερινή επίθεση σε περίπολο στρατιωτικών στην είσοδο του μουσείου του Λούβρου στο Παρίσι, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έγραψε στο twitter πως η Γαλλία είναι “και πάλι με τεντωμένα νεύρα”.

“Άλλος ένας ριζοσπάστης ισλαμιστής τρομοκράτης επιτέθηκε μόλις στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι. Οι τουρίστες τέθηκαν υπό περιορισμό”, έγραψε ο Τραμπ. “Η Γαλλία είναι και πάλι με τεντωμένα νεύρα. ΗΠΑ ΦΕΡΘΕΙΤΕ ΕΞΥΠΝΑ”.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ