Προκλητική ρητορική Τσαβούσογλου – Επίθεση κατά Ν. Δένδια (video)

Προκλητικός εμφανίστηκε για μια ακόμα φορά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου που έκανε επίθεση κατά του Νίκου Δένδια. Την ίδια ώρα οριστικά εκτός του αμερικανικού προγράμματος των F -35 βρίσκεται η Τουρκία από τις 23 Σεπτεμβρίου.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας στο CNN TURK εξαπέλυσε προκλητική φραστική επίθεση εναντίον του Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια, χρησιμοποιώντας εκφράσεις που δεν συνάδουν με τη γλώσσα της διπλωματίας.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στο θέμα με την κρίση με τους δέκα πρεσβευτές της Δύσης λέγοντας πως εμείς κάναμε τις προετοιμασίες για τις απελάσεις κι εντωμεταξύ οι πρεσβευτές έκαναν πίσω κι έτσι έληξε το θέμα.

Αναφορικά με το αμερικανικό πρόγραμμα των F-35 από το οποίο έχει αποκλειστεί η Τουρκία ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε ότι αυτό συνέβη αδίκως και πρόσθεσε ότι η χώρα του πρέπει αν πάρει τα F-35 ή να της επιστραφούν τα χρήματα που έχει καταβάλλει (1,4 δισ. δολάρια) ή να αποζημιωθεί με άλλα οπλικά συστήματα. Πρόσθεσε ότι «αν οι ΗΠΑ δεν θέλουν να πουλήσουν οπλικά συστήματα στην Τουρκία έχουμε κι άλλες εναλλακτικές».

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Ρίτσα Καστάνη

Σχετικό Άρθρο: Συνομιλίες Ουάσιγκτον – Άγκυρας για τη διευθέτηση εκκρεμοτήτων σχετικά με την αποπομπή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος