Πρίγκιπας Κάρολος: Αρχηγός της αστυνομίας τον είχε εξετάσει το 2005 για σημείωμα της Νταϊάνα

Φωτιές άναψε ο πρώην αρχηγός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, ο οποίος αποκάλυψε ότι το 2005 είχε εξετάσει τον πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο, στο πλαίσιο έρευνας για τον θάνατο της Νταϊάνα. Αφορμή, ένα σημείωμα, που αποδίδεται στην νεκρή πριγκίπισσα, όπου εκμυστηρεύεται τους φόβους της ότι ο σύζυγός της σχεδιάζει ατύχημα με αυτοκίνητο.

Δεκέμβριος του 2006…Το επίσημο πόρισμα για το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα μιλά για ατύχημα, οι θεωρίες συνωμοσίας όμως καλά κρατούν ακόμη. Δημοσιεύματα στη Βρετανία φέρνουν και πάλι στην επιφάνεια μια επιστολή της προς τον μπάτλερ της στην οποία κατηγορούσε τον σύζυγό της πως θέλει να τη σκοτώσει. Για πρώτη φορά ο Τζον Στίβενς αποκαλύπτει πως τότε είχε πάρει κατάθεση από τον πρίγκιπα Κάρολο, υπό απόλυτη μυστικότητα.

Απόσπασμα σημειώματος: 

Αυτή η συγκεκριμένη στιγμή στη ζωή μου είναι η πιο επικίνδυνη. Ο σύζυγός μου σχεδιάζει ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο. Χαλασμένα φρένα και τραυματισμός στο κεφάλι για να ανοίξει ο δρόμος να παντρευτεί την Τίγκι.

«Στο γράμμα, προβλέπει το θάνατό της σε ένα βίαιο ατύχημα, ακριβώς με τον τρόπο που τελικά έγινε» είπε ο Μάικλ Μάνσφιλντ, δικηγόρος του Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ.

Ο πρίγκιπας Κάρολος είχε τότε απαντήσει πως δεν γνώριζε καν για το γράμμα, και πως δεν μπορούσε να εξηγήσει γιατί σκεφτόταν κάτι τέτοιο η σύζυγός του… Οι αρχές είχαν καταλήξει πως τα έγραφε όλα αυτά επηρεασμένη από τον δημοσιογράφο του BBC Μάρτιν Μπασίρ.

Ο θάνατος της πριγκίπισσας Νταϊάνα έμεινε βαθιά χαραγμένος και στη μνήμη των γιατρών που έσπευσαν να την κρατήσουν στη ζωή. Ο χειρουργός του νοσοκομείου στο Παρίσι μιλά για πρώτη φορά.

«Παλέψαμε σκληρά, προσπαθήσαμε πολύ, πραγματικά πάρα πολύ. Η σκέψη ότι “χάνεται” ένα σημαντικό πρόσωπο, το οποίο σου προκαλούσε και προσωπικό ενδιαφέρον σε σημαδεύει για μια ζωή» είπε ο χειρουργός Μονσέφ Νταμάν.

Την 1η Ιουλίου αναμένεται να γίνουν αποκαλυπτήρια του αγάλματος της Πριγκίπισσας Νταιάνα στο Κένσινγκτον από τους δύο γιους της. Μάλιστα με αφορμή την εκδήλωση τα δυο αδέρφια έχουν έρθει και πάλι κοντά… Δεν συμβαίνει απ’ ότι φαίνεται το ίδιο και με τον Χάρι και τον πατέρα του. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο πρίγκιπας Κάρολος δεν έχει σκοπό όταν γίνει βασιλιάς να τοποθετήσει τον εγγονό του Άρτσι ως έναν από τους διαδόχους του.

Πηγή: ΕΡΤ, Επιμέλεια: Ζέτα Κονταξή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος