Πούλιτζερ σε New York Times και New Yorker για το σκάνδαλο Γουαϊνστάιν

Τα βραβεία Πούλιτζερ αναζητούν τις καλύτερες δημοσιογραφικές δουλειές του 2017 σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες. Υπάρχουν 14 κατηγορίες για ρεπορτάζ, φωτογραφία, κριτική και αρθρογραφία.

Οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας New York Times και του περιοδικού New Yorker έλαβαν το βραβείο Πούλιτζερ στην κατηγορία «δημοσιογραφικού έργου που υπηρέτησε τον πολίτη» για τον τρόπο που κάλυψαν των καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης εις βάρος του παραγωγού του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν.

Για λογαριασμό των New York Times, βραβεύτηκαν οι δημοσιογράφοι Jodi Kantor και Megan Twohey.

Οι Times και η Washington Post έλαβαν από κοινού το βραβείο ρεπορτάζ εθνικής σημασίας για την κάλυψη της έρευνας για τη ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές των Αμερικανικών προεδρικών εκλογών του 2016.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία του διεθνούς ρεπορτάζ για την αποκάλυψη των συνδέσεων του προέδρου των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε και των μονάδων της αστυνομίας της χώρας που προβαίνουν σε εξωδικαστικές δολοφονίες.

Στο πρακτορείο επίσης απονεμήθηκε διάκριση στην κατηγορία φωτογραφικού αφιερώματος για την μεταναστευτική κρίση των Ροχίνγκια.

Στον τομέα των τεχνών, βραβεία απονέμονται σε επτά κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων της επιστημονικής φαντασίας, του δράματος και της μουσικής.

Για πρώτη φορά δόθηκε βραβείο Πούλιτζερ Μουσικής σε ράπερ, στον 30χρονο Κέντρικ Λαμάρ και στο άλμπουμ του «DAMN», ο οποίος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ακαδημίας, μπορεί και περνά με την μουσική του να μηνύματα με τρόπο κατανοητό, τα οποία ευαισθητοποιούν και κινητοποιούν τους ανθρώπους.

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος