ΠΟΥ: Οι καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς κοστίζουν ζωές και είναι επιζήμιες για την οικονομία

Ο περιφερειακός διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Χανς Κλούγκε τάσσεται υπέρ της διατήρησης περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού λόγω των αυξανόμενων ποσοστών μόλυνσης. Τάσσεται επίσης κατά του υποχρεωτκού εμβολιασμού προς το παρόν, αλλά τονίζει πως οι καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς κοστίζουν ζωές και είναι επιζήμιες για την οικονομία.

«Λόγω του αυξανόμενου ποσοστού κρουσμάτων κορονοϊού πρέπει να διατηρηθούν τα περιοριστικά μέτρα. Η υποχρεωτική μάσκα πρέπει να διατηρηθεί. Επιπλέον, η ευρύτερη πρόσβαση σε εστιατόρια ή μουσεία θα πρέπει να είναι δυνατή μόνο για άτομα που έχουν εμβολιαστεί, αναρρώσει ή έχουν κάνει διαγνωστικό τεστ», είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη στο αυριανό φύλλο της οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt».

Σύμφωνα με τον Κλούγκε, «το ποσοστό εμβολιασμού μειώνεται σημαντικά σε πολλές χώρες από 40% έως 50%… Γι΄ αυτό και όλες οι χώρες πρέπει να προσπαθήσουν να πείσουν όσους αμφισβητούν τον εμβολιασμό. Οι καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς κοστίζουν ζωές και είναι επιζήμιες για την οικονομία», τόνισε ο περιφερειακός διευθυντής Ευρώπης του ΠΟΥ.

«Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μεμονωμένων επαγγελματικών ομάδων είναι η τελευταία λύση. Δεν είμαι πεπεισμένος ότι μέχρι τώρα έχουν εξαντληθεί όλες οι άλλες επιλογές για την αύξηση των εμβολιασμών, αλλά μπορούμε να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου ο ΠΟΥ θα προτείνει υποχρεωτικό εμβολιασμό. Ωστόσο, υπάρχει ο κίνδυνος ένα τέτοιο βήμα να ενισχύσει το κίνημα κατά του εμβολιασμού», πρόσθεσε δήλωσε ο Κλουγκε.

Πηγές: Handelsblatt, AΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος