ΠΟΥ:  Ανησυχία για τον κίνδυνο της ζωής των πολιτών στην Κίνα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνεχίζει να ζητά από την Κίνα πιο γρήγορα, τακτικά, και αξιόπιστα δεδομένα για νοσηλείες και θανάτους, καθώς και πιο ολοκληρωμένη αλληλουχία του κορονοϊού σε πραγματικό χρόνο, τόνισε πριν από λίγο στην καθιερωμένη ενημέρωση τω δημοσιογράφων ο επικεφαλής του ΠΟΥ Δρ. Τένδρος.

Υπογράμμισε ότι ο ΠΟΥ ανησυχεί για τον κίνδυνο της ζωής των πολιτών στην Κίνα και έχει επαναλάβει τη σημασία του εμβολιασμού, συμπεριλαμβανομένων των αναμνηστικών δόσεων, για την προστασία από νοσηλεία, σοβαρές ασθένειες και θάνατο.

Αυτό, σύμφωνα με το ίδιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους ηλικιωμένους, εκείνους με υποκείμενες ιατρικές παθήσεις και άλλους που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο σοβαρών εκβάσεων.

Ελλείψει περιεκτικών πληροφοριών από την Κίνα, είναι κατανοητό ότι χώρες σε όλο τον κόσμο ενεργούν με τρόπους που πιστεύουν ότι μπορεί να προστατεύσουν τους πληθυσμούς τους, και σημείωσε πως με την κυκλοφορία του ιού στην Κίνα σε τόσο υψηλά επίπεδα και χωρίς να υπάρχουν περιεκτικά δεδομένα είναι κατανοητό ότι ορισμένες χώρες λαμβάνουν μέτρα που πιστεύουν ότι θα προστατεύσουν τους πολίτες τους.

«Αυτά τα δεδομένα», είπε, «είναι χρήσιμα για τον ΠΟΥ και τον κόσμο και ενθαρρύνουμε όλες τις χώρες να τα μοιραστούν. Τα δεδομένα παραμένουν απαραίτητα για τον ΠΟΥ για τη διεξαγωγή τακτικών, γρήγορων και αξιόπιστων αξιολογήσεων κινδύνου της τρέχουσας κατάστασης και την προσαρμογή ανάλογα με τις συμβουλές και τις οδηγίες μας», κατέληξε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος