Πώς είναι να ζει κάποιος στο Τελ Αβίβ, την πιο ακριβή πόλη του κόσμου – Πόσο έχει ένας καφές (video)

Για το πώς είναι να ζει κανείς στην πιο ακριβή πόλη του κόσμου μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ, Στούντιο 4, ο γραμματέας Εμπορικού Επιμελητηρίου, Δημήτρης Ζιάγκας.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη πόλη του Ισραήλ είναι πλέον η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για να ζεις, σύμφωνα με εξαμηνιαία έκθεση της Economist Intelligence Unit.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζιάγκας «Δεν προκάλεσε κάποια έκπληξη, γιατί το ζούμε ήδη εδώ και χρόνια. Απλά τώρα επισημοποιήθηκε και στην κλίμακα του Economist». Πρόσθεσε ακόμα μεταξύ άλλων ότι «το Ισραήλ είναι ακριβό κι όχι μόνο το Τελ Αβίβ. Το Τελ Αβίβ όντας η πόλη που συγκεντρώνει όλες τις δραστηριότητες είναι αυτή που λέμε ότι είναι η πιο ακριβή στον κόσμο, αλλά το πρόβλημα είναι ότι το Ισραήλ είναι σα νησί και αυτό σημαίνει ότι όλα του τα αγαθά φτάνουν στη χώρα είτε μέσω αέρος είτε μέσω θαλάσσης. Δεν έχει δηλαδή φορτηγά που μπαίνουν από τις γειτονικές χώρες για ευνόητους λόγους προφανώς».

«Το μεγάλο πρόβλημα σε αντίθεση με πόλεις όπως το Παρίσι και το Λονδίνο είναι ότι ξεκινάς από το φαγητό που είναι ακριβό ενώ ακόμα και τα σουπερμάρκετ είναι ακριβά» είπε ακόμα ο κ. Ζιάγκας. Μάλιστα έδωσε και παράδειγμα λέγοντας ότι ένας κρύος καφές έφτασε να κάνει στο Τελ Αβίβ σχεδόν πέντε ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος