Πολική Αρκούδα πέθανε σε ζωολογικό κήπο στη Ρωσία – Έφαγε και παιγνίδι που της πέταξαν

ανταπόκριση από τη Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

Μια πολική αρκούδα με το όνομα “Ούμκα”, η οποία ζούσε στο ζωολογικό κήπο του Γεκατερίνιμπουγκ, πέθανε εξαιτίας ενός παιδικού παιγνιδιού το οποίο ρίχτηκε στο κλουβί και το οποίο δυστυχώς έφαγε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ζωολογικού κήπου “Η αιτία του θανάτου της Ούμκα ήταν μια παιδική μπάλα που ρίχτηκε από έναν από τους επισκέπτες εντός του κλουβιού. Ένα μικρό παιχνίδι δεν είναι κατάλληλο παιχνίδι για ένα τόσο μεγάλο αρπακτικό. Έχοντας καταπιεί την μπάλα, η αρκούδα δεν μπορούσε να την απορροφήσει, παρέμεινε στο στομάχι, με αποτέλεσμα να πεθάνει”.

Σύμφωνα με τον ζωολογικό κήπο, η Ούμκα γεννήθηκε στην άγρια ​​φύση και έμεινε χωρίς μητέρα πολύ νωρίς. Το αρκουδάκι το παρέλαβαν κάτοικοι χωριού της αυτόνομης Περιφέρειας Τσουκότκας, αφού πριν της είχε επιτεθεί ένα κοπάδι σκύλων του χωριού.

Αρχικά η αρκούδα έζησε σε έναν αχυρώνα για τέσσερις μήνες, στη διάρκεια των οποίων τρέφονταν με ψάρια, κρέας θαλάσσιων ίππων και με φώκιες.

Με την πάροδο του χρόνου η αρκούδα άρχισε να αποτελεί κίνδυνο για τα άλλα ζώα, γι’ αυτό στις 24 Απριλίου του 1998, μετά από μια μακρά πτήση από την Τσουκότκα, στη Μόσχα και από εκεί στα Ουράλια, βρήκε στέγη στο ζωολογικό κήπο του Γεκατερίνιμπουγκ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος