Πέθανε σε ηλικία 68 ετών ο κωμικός Λούι Άντερσον

Ο Λούι Άντερσον, stand-up κωμικός, ηθοποιός, συγγραφέας και παρουσιαστής παιχνιδιών πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 68 ετών. Ο θάνατος του προήλθε από επιπλοκές καρκίνου όπως είπε ο εκπρόσωπό του ο οποίος  ότι ανέφερε ότι ο τρεις φορές νικητής των βραβείων Emmy ήταν ένα από τους πιο αναγνωρισμένους και λατρεμένους κωμικούς των ΗΠΑ.

Όπως είπε η καριέρα του διήρκεσε περισσότερα από 40 χρόνια ενώ ήταν συγγραφέας μπεστ σέλερ, πρωταγωνιστής των δικών του stand -up  κωμωδιών και κωμικών σειρών.

Ο Άντερσον ξεκίνησε την καριέρα του ως συγγραφέας για τον θρύλο του stand-up Χένι Γιάνγκμαν πριν αναδειχθεί μόνος του, το 1984, με μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο The Tonight Show του Τζόνι Κάρσον.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ογδόντα, έκανε χαρακτηριστικές εμφανίσεις σε ταινίες όπως το Ferris Bueller’s Day Off και το Coming to America.

Την επόμενη δεκαετία, η παιδική ηλικία του Άντερσον αποτέλεσε έμπνευση για τη σειρά κινουμένων σχεδίων Life With Louie, καθώς και για την κωμική σειρά The Louie Show. Ο Άντερσον ήταν επίσης μεταξύ άλλων οικοδεσπότης του Family Feud από το 1999 έως το 2002.

Αν και δεν ήταν ποτέ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ο Άντερσον έζησε μια αναγέννηση της καριέρας του το 2016 με τον ρόλο του στο Baskets, υποδυόμενος την Christine Baskets, τη μητέρα του Ζακ Γαλιφιανάκη, αποσπώντας για τον ρόλο το βραβείο Emmy.

Πέθανε σε ηλικία 68 ετών ο κωμικός Λούι Άντερσον
Photo by Chris Pizzello/Invision/AP

Πηγή: rollingstone.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος