Περού: Πρόστιμο 230.000 ευρώ στη McDonald’s μετά το θάνατο δύο εργαζομένων

Οι αρχές του Περού επέβαλαν χθες Πέμπτη πρόστιμο 230.000 ευρώ στην εταιρεία που εκμεταλλεύεται την αλυσίδα εστιατορίων McDonald’s στη χώρα μετά τον θάνατο δύο εργαζόμενων οι οποίοι έπαθαν ηλεκτροπληξία από μηχάνημα στην κουζίνα εστιατορίου.

«Παρατηρήσαμε έξι πολύ σοβαρές παραβιάσεις, ανάμεσά τους ότι δεν αναφέρθηκε αμέσως» στις αρχές ο θάνατος των δύο εργαζομένων, δήλωσε ο Χουάν Κάρλος Ρεκέχο, επικεφαλής της υπηρεσίας επιθεώρησης εργασίας του Περού (Sunafil) στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Με δεδομένα αυτά τα σοβαρά γεγονότα και εξαιτίας της συσσώρευσης σοβαρών και πολύ σοβαρών παραβιάσεων, η Sunafil προτείνει την επιβολή προστίμου έως το ποσό των 845.670 σολ (σχεδόν 230.000 ευρώ) στη διαχειρίστρια εταιρεία Arcos Dorados», ανακοίνωσε η Sunafil.

Οι επιθεωρητές κατέληξαν στο συμπέρασμα, μεταξύ άλλων, ότι η εταιρεία δεν πληρούσε «τους απαραίτητους όρους ασφαλείας στον χώρο εργασίας», ούτε στο εστιατόριο όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν.

Τα θύματα, μία κοπέλα και ένα αγόρι 18 ετών, εργάζονταν επί έξι μήνες στη νυχτερινή βάρδια σε εστιατόριο της αλυσίδας δυτικά της πρωτεύουσας Λίμα.

Στις 15 Δεκεμβρίου η κοπέλα έπαθε ηλεκτροπληξία την ώρα που πήγε να χρησιμοποιήσει το μηχάνημα διάθεσης αναψυκτικών. Ο συνάδελφός της που έσπευσε να την βοηθήσει επίσης σκοτώθηκε.

Η διαχειρίστρια εταιρεία παραδέχθηκε ότι το εν λόγω μηχάνημα προκάλεσε το θανατηφόρο δυστύχημα και η McDonald’s κήρυξε διήμερο πένθος και έκλεισε τα καταστήματά της σε όλη τη χώρα για το διάστημα αυτό.
Επίσης έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα για να ξεκαθαριστούν τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ η McDonald’s διεξάγει και εσωτερική έρευνα.
Το κατάστημα όπου σημειώθηκε το δυστύχημα στη συνοικία Πουέμπλο Λίμπρε έχει κλείσει μέχρι νεοτέρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος