Περισσότεροι από 200 νεκροί στη Σομαλία – Η φονικότερη επίθεση στη χώρα (video)

Οι νεκροί από τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το Σάββατο στο κέντρο του Μογκαντίσου ξεπερνούν τους 200 ενώ περισσότεροι από 250 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές.

Η έκρηξη σημειώθηκε έξω από το δημοφιλές ξενοδοχείο Safari, όπου όμως δεν διαμένουν συχνά κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Συνήθως οι ισλαμιστές αντάρτες σεμπάμπ, που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, βάζουν στο στόχαστρο ξενοδοχεία που χρησιμοποιούνται από μέλη της κυβέρνησης. Ούτε οι σεμπάμπ ούτε κάποια άλλη οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση μέχρι στιγμής.

Η Γαλλία, η Βρετανία και η Αφρικανική Ένωση, εξέφρασαν τη στήριξή τους στη Σομαλία μετά τη φονικότερη επίθεση που έχει σημειωθεί ποτέ στη χώρα.

Η Τουρκία, από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι στέλνει ήδη ιατροφαρμακευτική βοήθεια στη Σομαλία.

«Όλα τα νοσοκομεία του Μογκαντίσου είναι γεμάτα με θύματα της έκρηξης. Αυτό που συνέβη χθες είναι μια τραγωδία χωρίς προηγούμενο», δήλωσε  ο Αμπντουκαντίρ Χάτζι Άντεν, διευθυντής της κυριότερης υπηρεσίας ασθενοφόρων του Μογκαντίσου.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ ανέφερε σήμερα στον λογαριασμό του στο τουίτερ πως η αποστολή του στο Μογκαντίσου υπέστη σοβαρές ζημιές από την έκρηξη και πως ο επιτετραμμένος της πρεσβείας του τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Σομαλών Δημοσιογράφων (NUSOJ) ένας ανεξάρτητος εικονολήπτης, ο Άλι Νουρ Σιγιάαντ, σκοτώθηκε κατά την έκρηξη και άλλοι τέσσερις δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν.

Οι σεμπάμπ είχαν ορκιστεί ότι θα οδηγούσαν στην πτώση την εύθραυστη σομαλική κεντρική κυβέρνηση η οποία υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα και 22.000 άνδρες της δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης (Amisom).

Οι σεμπάμπ εκδιώχθηκαν από το Μογκαντίσου τον Αύγουστο του 2011 και τα τελευταία χρόνια έχουν χάσει επίσης τα περισσότερα από τα προπύργιά τους. Όμως ελέγχουν ακόμη μεγάλες εκτάσεις στην ύπαιθρο και εξαπολύουν συχνά αντάρτικες επιχειρήσεις και επιθέσεις αυτοκτονίας.

Το απόγευμα σήμερα, εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους της πρωτεύουσας εκφράζοντας την οργή και τον αποτροπιασμό τους για την επίθεση.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση:Δεκάδες νεκροί από δύο βομβιστικές επιθέσεις στο Μογκαντίσου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος