Παρέμβαση Μπάιντεν μετά τον θάνατο του 20χρονου Αφροαμερικανού από αστυνομικά πυρά στη Μινεάπολη

Να “παραμείνουν ειρηνικοί”, κάλεσε ο Τζο Μπάιντεν τους διαδηλωτές μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής σε προάστιο της Μινεάπολης με αφορμή τον θάνατο του 20χρονου Αφροαμερικανού Ντάντε Ράιτ από αστυνομικά πυρά κατά τη διάρκεια ελέγχου.

«Αυτό που συνέβη την Κυριακή στο Μπρούκλιν Σέντερ, ένα προάστιο της Μινεάπολης είναι πραγματικά τραγικό, αλλά νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τι θα δείξει η έρευνα», δήλωσε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο.

«Παράλληλα, θέλω να το πω ξανά ξεκάθαρα: δεν υπάρχει απολύτως καμία δικαιολογία, καμία, για λεηλασίες», πρόσθεσε, ενώ η περιοχή βρίσκεται ήδη υπό υψηλή ένταση, δεδομένου ότι το περιστατικό που οδήγησε στον θάνατο του Ντάντε Ράιτ εκτυλίχθηκε σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την περιοχή όπου διεξάγεται η δίκη του Ντέρεκ Σόβιν που κατηγορείται για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι είχε επικοινωνία με τις αρχές επιβολής του νόμου στη Μινεσότα σχετικά με τον θάνατο του 20χρονου Αφροαμερικανού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος