Πανικός από κατάρρευση στο χρηματιστήριο στη Τζακάρτα -75 τραυματίες

Μια κυριολεκτική κατάρρευση και όχι χρηματιστηριακή  βίωσαν δεκάδες άνθρωποι που εγκατέλειψαν τρέχοντας το Χρηματιστήριο της Ινδονησίας, στο κέντρο της πρωτεύουσας Τζακάρτα.Το εσωτερικό μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου κατέρρευσε, με συνέπεια τον τραυματισμό μέχρι στιγμής 75 ανθρώπων, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τμήμα του πρώτου ορόφου υποχώρησε με αποτέλεσμα να πέσουν στο ισόγειο πολλά μπάζα, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ατύχημα και όχι για έκρηξη.

Δεν υπήρξε νεκρός κατά το περιστατικό, επιβεβαίωσε από την πλευρά του ο διευθυντής του Χρηματιστηρίου Τίτο Σουλίστιο.

Οι τραυματίες, οι περισσότεροι από τους οποίους φέρουν τραύματα στα χέρια και τα πόδια, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, πρόσθεσε ένας άλλος εκπρόσωπος της αστυνομίας της Τζακάρτας.

Περίπου εκατό αστυνομικοί και διασώστες εστάλησαν στον τόπο του ατυχήματος, στην καρδιά της επιχειρηματικής συνοικίας της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να διακοπεί για ώρες η κυκλοφορία των οχημάτων. Προκλήθηκαν τεράστια μποτιλιαρίσματα στο κέντρο της πόλης τα οποία επιδεινώθηκαν εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών.

Παρά το χάος, οι συναλλαγές συνεχίσθηκαν όπως συνήθως το απόγευμα, δήλωσε εκπρόσωπος της πλατφόρμας συναλλαγών, η Ρεζά Αντίκα.

Λίγο μετά τις 14:00 (09:00 ώρα Ελλάδας), δηλαδή μόλις δύο ώρες μετά το περιστατικό, το κτίριο, που είχε προσωρινά κλείσει, άνοιξε και πάλι και οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στα γραφεία τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος