Πακιστάν: 23 oι νεκροί από την έκρηξη στο ανθρακωρυχείο

Στους 23 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση τμήματος ανθρακωρυχείου έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε το Σάββατο 5/5 στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσαν την Κυριακή τοπικοί αξιωματούχοι. Ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 11.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στο Μαρουάρχ, σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από την Κουέτα, την πρωτεύουσα του Μπαλουχιστάν.

Είκοσι πέντε ανθρακωρύχοι βρίσκονταν εντός του ορυχείου όταν έγινε η έκρηξη, σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας, που πρόσθεσε ότι όλοι οι τραυματίες διασώθηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Οι συνθήκες ασφαλείας και το σύστημα εξαερισμού στα ανθρακωρυχεία του Πακιστάν είναι συχνά πλημμελείς. Τον Μάρτιο του 2011, τουλάχιστον 43 ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν στο Μπαλουχιστάν από την κατάρρευση ενός ανθρακωρυχείου, η οποία είχε επίσης προκληθεί από έκρηξη.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Σχετική είδηση: Πακιστάν: 16 νεκροί & 9 τραυματίες σε ανθρακωρυχείο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος