Π.Ο.Υ: Η Αφρική χρειάζεται άμεσα 20 εκ. δόσεις εμβολίων 

Τουλάχιστον 20 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου της AstraZeneca χρειάζεται άμεσα, μέσα στις επόμενες έξι εβδομάδες, η Αφρική. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν όλοι όσοι είχαν λάβει μια πρώτη δόση αυτού του εμβολίου να λάβουν τη δεύτερη μέσα στο συνιστώμενο διάστημα οκτώ έως δώδεκα εβδομάδων όπως ανακοίνωσε ο Π.Ο.Υ.

Επιπλέον, χρειάζονται άλλες 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, ώστε η ήπειρος να μπορεί να εμβολιάσει το 10% του πληθυσμού έως τον Σεπτέμβριο του 2021. Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ, μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί στην Αφρική μόλις 28 εκατομμύρια δόσεις από διάφορους κατασκευαστές. Αυτό είναι λιγότερο από δύο δόσεις ανά 100 άτομα στην Αφρική, ενώ σύμφωνα με τον ΠΟΥ, 1,5 δισεκατομμύρια εμβολιασμοί έχουν ήδη χορηγηθεί παγκοσμίως.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια του Π.Ο.Υ. έκανε έκκληση πως «η Αφρική χρειάζεται εμβόλια τώρα. Οποιαδήποτε παύση στις εκστρατείες εμβολιασμού θα οδηγήσει στην απώλεια ζωής και σε χαμένη ελπίδα. Γνωρίζουμε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνει και το ρολόι χτυπάει. Επομένως, καλούμε τις χώρες που έχουν εμβολιάσει τις ομάδες υψηλού κινδύνου να επιταχύνουν την ανταλλαγή δόσεων προκειμένου να προστατεύσουν πλήρως τους πιο ευάλωτους», κατέληξε η ίδια.

Υπενθυμίζεται πως η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα που παρείχε  εμβόλια COVID-19 από τα δικά της αποθέματα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, και έχει δωρίσει περισσότερες από 31.000 δόσεις στη Μαυριτανία. Επιπλέον, η χώρα υποσχέθηκε να διανείμει μισό εκατομμύριο περισσότερα κουτιά σε έξι αφρικανικές χώρες τις επόμενες εβδομάδες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της έχουν δεσμεύσει πάνω από 100 εκατομμύρια δόσεις σε χώρες χαμηλού εισοδήματος έως το τέλος του 2021. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ και οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί επίσης να παρέχουν 80 εκατομμύρια δόσεις σε χώρες χαμηλού εισοδήματος,

Πηγή: ΕΡΤ / Ανταπόκριση από το Στρασβούργο: Κώστας Δαβάνης 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος