Ουκρανία: Ο ηγέτης των των φιλορώσων αυτονομιστών καλεί τη Ρωσία να καταλάβει ολόκληρη τη χώρα

Ο ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία και πρόεδρος της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», ο Ντενίς Πουσίλιν δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία πρέπει να συνεχίσει τη στρατιωτική της επίθεση για να «απελευθερώσει» όλη την Ουκρανία και να καταλάβει το Κίεβο.

«Θα πω ότι (πρέπει) να απελευθερώσουμε όλη την Ουκρανία, και φυσικά τη ρωσική πόλη του Κιέβου και τη δυτική Ουκρανία», δήλωσε ο Πουσίλιν, σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

«Αυτό θα επέτρεπε να μην μεταθέσουμε αυτή τη βαριά ευθύνη στην επόμενη γενιά», πρόσθεσε.

Εξαπολύοντας στις 24 Φεβρουαρίου την εισβολή της στην Ουκρανία, η Ρωσία επιχείρησε αρχικά να κατακτήσει το Κίεβο, αλλά η αντίσταση από τις ουκρανικές δυνάμεις ανάγκασε τις ρωσικές δυνάμεις να υποχωρήσουν.

Έκτοτε, η Μόσχα έχει εστιάσει την επίθεσή της στην ανατολική Ουκρανία στην περιοχή του Ντονμπάς, όπου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτησία δύο αυτονομιστικών εδαφών, των «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Η Μόσχα αιτιολογεί την εισβολή της κατά της γείτονάς της επικαλούμενη την ανάγκη «προστασίας» των πληθυσμών του Ντονμπάς από ουκρανικές δυνάμεις που το Κρεμλίνο χαρακτηρίζει ναζιστικές.

Ο Πούτιν αρνείται επίσης την ύπαρξη ενός ουκρανικού έθνους και λαού, πιστεύοντας ότι ιστορικά Ρώσοι και Ουκρανοί είναι ένα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος