Οριστικά χωρίς φιλάθλους οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία φιλάθλων, δήλωσε ο υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων Ταμάγιου Μαρουκάβα στο Kyodonews, καθώς τίθεται σε ισχύ η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ιαπωνία.

H απόφαση αποκλεισμού των θεατών στην πόλη του Τόκιο ελήφθη κατά τη διάρκεια συνάντησης του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ με αντιπροσώπους των τεσσάρων σωμάτων: την Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων, την Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή, την ιαπωνική κυβέρνηση και τις μητροπολιτικές αρχές του Τόκιο.

«Είναι πολύ θλιβερό που οι Αγώνες θα διεξαχθούν με ιδιαίτερα περιορισμένο τρόπο ενώπιον της διάδοσης καινούργιων μεταδόσεων του κορονοϊού», δήλωσε ο Σέικο Χασιμότο, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής. «Λυπάμαι πάρα πολύ για τους κατόχους εισιτηρίων και τους ντόπιους κατοίκους που προσέβλεπαν στους Αγώνες».

Όπως αναφέρεται στο Kyodonews, παρά την απόφαση, είναι άγνωστο ακόμη πώς θα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες όταν λάβουν μέρος μεταξύ 23 Ιουλίου και 8 Αυγούστου, παρά τις επανειλημμένες δηλώσεις των οργανωτών για τη διενέργεια «ασφαλών Αγώνων».

Έχοντας αρχικά αποκλείσει τους θεατές εκτός Ιαπωνίας, οι πέντε οργανωτές αποφάσισαν στα τέλη του περασμένου μήνα την διεξαγωγή των Αγώνων με στάδια γεμάτα στο 50% της χωρητικότητάς τους και μέγιστο αριθμό τα 10.000 άτομα ανά αγώνισμα, με την προϋπόθεση ότι η κατάσταση στο Τόκιο θα βελτιωνόταν όσο θα προχωρούσε η καθυστερημένη, όπως χαρακτηρίζεται στο kyodonews, εκστρατεία των εμβολιασμών.

Ωστόσο, το Τόκιο ανακοίνωσε την Τετάρτη 920 κρούσματα, σημειώνοντας την μεγαλύτερη ημερήσια καταμέτρηση από τα μέσα Μαϊου.

Την Πέμπτη το Τόκιο ανακοίνωσε 896 νέα κρούσματα, ξεπερνώντας τον αριθμό που είχε σημειωθεί την προηγούμενη εβδομάδα για 19η συνεχόμενη μέρα.

Η απαγόρευση της υποδοχής θεατών στο Τόκιο αναμένεται να επιφέρει σημαντικό οικονομικό πλήγμα στην Επιτροπή η οποία υπολόγιζε αρχικά έσοδα 90 δισ. Γιεν (692 εκατ. ευρώ).

Πηγή: Associated Press, kyodonews.net

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος