Οργή για τις δηλώσεις της πρώτης κυρίας της Τουρκίας: «Οι πολίτες να μειώσουν το φαγητό τους» (video)

Στην Τουρκία, ο Ταγίπ Ερντογάν επιμένει να υλοποιήσει τα πολυδάπανα μεγαλόπνοα σχέδιά του, την ώρα που οι πολίτες της χώρας καλύπτουν με δυσκολία μέχρι και τις βασικές τους ανάγκες. Ακόμα πιο προκλητική όμως είναι η Πρώτη Κυρία της γείτονος, Εμινέ, η οποία κυνικά παροτρύνει τους πολίτες… απλώς να μειώσουν τις μερίδες του φαγητού τους.

Την στιγμή που σύμφωνα με νέα έρευνα το 65% τοις εκατό των Τούρκων πολιτών θεωρούν αποτυχημένη την οικονομική πολιτική της Τουρκίας, και ενώ πολλοί δυσκολεύονται να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες, οργή προκαλούν οι δηλώσεις της συζύγου του Τούρκου προέδρου που υποδείκνυε στους πολίτες πώς να κάνουν οικονομία.

«Ας φτιάξουμε μία λίστα πριν πάμε για ψώνια. Ας μειώσουμε τις μερίδες μας. Ας σταματήσουμε να μαζεύουμε τρόφιμα που ξέρουμε ότι θα χαλάσουν και ας παίρνουμε μόνο ό, τι χρειαζόμαστε» ε’ιπε η Εμινέ Ερντογάν

Η Εμινέ Ερντογάν έδωσε αυτές τις συμβουλές μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το υπουργείο Γεωργίας, με τίτλο «Προστατέψτε το τραπέζι σας» και έφερε ως παράδειγμα τις χώρες τις Αφρικής, λέγοντας πως η Τουρκία δεν χρειάζεται να φτάσει σε αυτό το επίπεδο.

Πολλοί πολίτες αντέδρασαν γελώντας…. Άλλοι με αγανάκτηση…

«Εμείς γυρνάμε από αγορά σε αγορά για να αγοράσουμε τρόφιμα. Νοικιάζω το σπίτι μου, έχω πάρει δάνειο, χρεώθηκα για να παντρευτώ, θέλω να κάνω παιδιά αλλά πώς θα τα ζήσω;» είπε κάτοικος του Ικονίου.

Ο Ταγίπ Ερντογάν όμως επιμένει με το μεγαλόπνοο σχέδιό του για το Κανάλι της Κωνσταντινούπολης που θα κοστίσει 15 δισεκατομμύρια δολάρια και κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι το σαμποτάρει σε κάθε ευκαιρία.

«Στη Συρία κάνανε πλάτες στους τρομοκράτες του YPD, στην Ανατολική Μεσόγειο έγιναν εκπρόσωποι στα επιχειρήματα των ελληνοκυπριων, στη Λιβύη πήραν το μέρος των πραξικοπηματιών του Χαφτάρ» δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος εφτασε μάλιστα στο σημείο να συλλάβει συγγενή του. Ο γαμπρός του αδελφού του Ερντογάν συνελήφθη για σχέσεις με την mafia, και στήριξη του αρχινονού Σεντάτ Πεκέρ. Στην πραγματικότητα ωστοσο είχε κατηγορήσει για διαφθορά και προδοσία του τουρκικού λαού το ΑΚΡ και εμμέσως τον ίδιο τον Ερντογάν.

Πηγή: ΕΡΤ, Επιμέλεια: Κάλλη Λέκκα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος