Ολυμπιακοί Αγώνες: Σε λίγες ώρες η επίσημη τελετή έναρξης (video)

Στο Τόκιο η κατάσταση «ζεσταίνεται» με την αυριανή τελετή έναρξης και την κλήρωση για τους αντιπάλους του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη, όπως αναφέρει η απεσταλμένη της ΕΡΤ, Άρια Αγάτσα.

Επιχειρείται μια αποκλιμάκωση του φόβου και της ανησυχίας για την Covid λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή της τελετής έναρξης καθώς τόσο η οργανωτική επιτροπή του ΤΟΚΥΟ 2020 όσο και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή τονίζουν το μήνυμα τής αλληλεγγύης, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Σε αυτό το κλίμα θα πραγματοποιηθεί και η τελετή, απλούστερη, προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα, με αναφορές στην πανδημία εκφράζοντας τον θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη στις προσπάθειες που έχουν γίνει για την καταπολέμηση της. Θα δοθεί έμφαση στην ιστορία και τον πολιτισμό της Ιαπωνίας ενώ θα υπάρχει σύνδεση της Ολυμπιάδας με αυτήν του 1964.  Όπως ανέφερε η Άρια Αγάτσα, η Ολυμπιακή Φλόγα θα ανάψει με κάποιον ειδικό τρόπο ενώ δεν θα λείψουν τα εντυπωσιακά τεχνολογικά στοιχεία. Την τελετή θα παρακολουθήσουν μόλις μερικές εκατοντάδες αξιωματούχοι. Από την Ελλάδα θα παραστεί ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Φέτος θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που θα δούμε δύο αθλητές από κάθε αποστολή να κρατούν τη σημαία της χώρας τους.

Ήταν μια απόφαση που πήρε η ΔΟΕ στο πλαίσιο της ισότητας των δυο φύλων. Έτσι θα δούμε την Αννα Κορακάκη και τον Λευτέρη Πετρούνια ,να κρατούν μαζί την ελληνική σημαία, η οποία όπως πάντα θα μπει στο Στάδιο, πρώτη, τιμής ένεκεν για τη χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Βεβαίως, η τελετή έναρξης θα μεταδοθεί αύριο στις δυο το μεσημέρι από την ΕΡΤ1 με τους Νίκο Τσώνη και Περικλή Μακρή και την ΕΡΑ ΣΠΟΡ με το Χρήστο Σαράντο.

Να σημειωθεί ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκινά από τον νούμερο 3 του ταμπλό και θα παίξει αρχικά με τον Γερμανό Φίλιπ Κολσράιμπερ, νούμερο 112 στον κόσμο. Αν νικήσει θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Κβον και Ταφόε. Η Μαρία Σάκκαρη κληρώθηκε στον πρώτο γύρο να παίξει με την Εσθονή Ανετ Κονταβέιτ. Μάλιστα ξεκινά το Σάββατο, 11 το πρωί ώρα Ιαπωνίας ενώ εάν προκριθεί θα παίξει κόντρα ή στην Στογιάνοβιτς  ή στην Χαμπίνο που αγωνίζονται μεταξύ τους.

Στην κωπηλασία ο Στέφανος Ντούσκος και η Αννέτα Κυρίδου μπαίνουν στη μάχη, ενώ στην τοξοβολία η Ευαγγελία Ψάρρα που γράφει ιστορία με έξι συνεχόμενες Ολυμπιάδες, στα 47 της, δίνει αγώνα κατάταξης διεκδικώντας καλό πλασάρισμα για τον επόμενο γύρο.

Πηγή: ΕΡΤ – Αποστολή στο Τόκυο: Άρια Αγάτσα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος