Οι μισοί από τους ακολούθους του Μπάιντεν στο Twitter είναι ψεύτικοι λογαριασμοί, αποκαλύπτει έλεγχος

Σχεδόν οι μισοί από τους 22,2 εκατομμύρια ακολούθους του προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Twitter είναι ψεύτικοι λογαριασμοί, σύμφωνα με ένα εργαλείο ελέγχου που παρέχει η εταιρεία λογισμικού SparkToro.

Το εργαλείο της SparkToro διαπίστωσε ότι το 49,3% των λογαριασμών που ακολουθούν τον επίσημο λογαριασμό @POTUS στο Twitter είναι «ψεύτικοι ακόλουθοι», βάσει ανάλυσης διαφόρων παραγόντων, όπως η τοποθεσία, προεπιλεγμένες εικόνες προφίλ και νέοι χρήστες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Ίλον Μασκ ο οποίος προσπαθεί επί του παρόντος να αγοράσει το Twitter, έχει εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τον αριθμό των ψεύτικων λογαριασμών και μια πιθανή λήψη δραστικών μέτρων θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα χρήστες όπως ο Μπάιντεν να χάσουν τεράστιο αριθμό οπαδών.

Ο Μασκ δήλωσε νωρίς την Τρίτη ότι η συμφωνία ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης δεν θα μπορούσε να προχωρήσει μέχρι να επιλυθούν τα ζητήματα με τους ψεύτικους λογαριασμούς και φάνηκε να επικρίνει τον διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter Παράγκ Αγκραβάλ.

Ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, υποστήριξε ότι το 20% των λογαριασμών του Twitter ήταν «ψεύτικοι/σπαμ λογαριασμοί» και ότι το ποσοστό αυτό ήταν «4 φορές μεγαλύτερο από αυτό που ισχυρίζεται το Twitter, θα μπορούσε δε να είναι “πολύ” μεγαλύτερο».

«Η προσφορά μου βασιζόταν στο ότι οι καταθέσεις του Twitter στην SEC είναι ακριβείς» έγραψε ο Μασκ. «Χθες, ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter αρνήθηκε δημοσίως να παρουσιάσει αποδείξεις για το <5%. Αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να προχωρήσει μέχρι να το κάνει».

Δεν είναι σαφές πώς ο Μασκ κατέληξε στο ποσοστό του 20%. Ο ίδιος και ο Αγκραβάλ αντάλλαξαν μια σειρά από tweets σχετικά με το θέμα των ψεύτικων λογαριασμών τη Δευτέρα.

«Αναστέλλουμε πάνω από μισό εκατομμύριο λογαριασμούς spam κάθε μέρα, συνήθως πριν καν τους δει κάποιος από εσάς στο Twitter. Κλειδώνουμε επίσης εκατομμύρια λογαριασμούς κάθε εβδομάδα που υποψιαζόμαστε ότι μπορεί να είναι spam, αν δεν μπορούν να περάσουν τις προκλήσεις ανθρώπινης επαλήθευσης (captchas, επαλήθευση τηλεφώνου κ.λπ.)», έγραψε ο Αγκραβάλ.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter δήλωσε επίσης ότι η εταιρεία εκτιμά «κάθε τρίμηνο» ότι λιγότερο από το πέντε τοις εκατό των καθημερινών ενεργών χρηστών με δυνατότητα κερδοσκοπίας (mDAU) είναι λογαριασμοί spam.

Ο Μασκ απάντησε αρχικά στο νήμα των 13 tweet του Αγκραβάλ με ένα emoji… κοπράνων και αργότερα έγραψε: «Πώς λοιπόν οι διαφημιστές ξέρουν τι παίρνουν για τα χρήματά τους; Αυτό είναι θεμελιώδες για την οικονομική υγεία του Twitter».

Υπήρξαν εικασίες ότι ο Μασκ μπορεί να χρησιμοποιεί το θέμα των ψεύτικων λογαριασμών για να διαπραγματευτεί μια καλύτερη συμφωνία για το Twitter. Η τιμή της μετοχής του Twitter είναι τώρα 36,80 δολάρια ανά μετοχή, σημαντικά χαμηλότερη από τα 54,20 δολάρια ανά μετοχή που έχει προσφέρει ο Μασκ.

Το SparkToro ορίζει τους ψεύτικους ακολούθους ως «λογαριασμούς που δεν είναι προσβάσιμοι και δεν θα δουν τα tweets του λογαριασμού (είτε επειδή είναι spam, bots, προπαγάνδα κ.λπ. είτε επειδή δεν είναι πλέον ενεργοί στο Twitter)».

Πηγή: Newsweek.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος