Οι Κύπριοι νέοι της διασποράς στέλνουν το μήνυμά τους για την Επανάσταση του -21 (video)

Ανταπόκριση – Λευκωσία: Μανιάνα Καλογεράκη

Το γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας της Κύπρου κου Φωτίου, προχώρησε στη δημιουργία ενός βίντεο προς τιμή των διακοσίων χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, με τη συμμετοχή των Κυπρίων νέων της Διασποράς μας από διάφορες χώρες του κόσμου

«Με αισθήματα υπερηφάνειας και συγκίνησης παρουσιάζουμε σήμερα σε συνεργασία με όλα τα οργανωμένα σύνολα της Διασποράς μας, παιδιά και νέους της Διασποράς μας, από διάφορες γωνίες του κόσμου να δίνουν τα δικά τους μηνύματα για τον αγώνα του ’21, τη συμβολή της Κύπρου στην Επανάσταση και τον απόηχο της στους απελευθερωτικούς αγώνες της Κύπρου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του κου Φώτη Φωτίου.

«Η Επανάσταση του ΄21 ήταν η αφετηρία ενός έθνους-κράτους αλλά και μια παρακαταθήκη ηρωικής μορφής για τις επόμενες γενιές. Οι Έλληνες θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία τους και έμειναν στην ιστορία για τα κατορθώματα τους. Ο απανταχού Ελληνισμός τιμά τον ηρωικό ξεσηκωμό των Ελλήνων για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού. Σημαντική και η συμβολή της Κύπρου στον Αγώνα.

Είμαστε περήφανοι για τους Απόδημους Έλληνες και τους διαχρονικούς αγώνες τους για την Κύπρο μας. Ιδιαίτερα περήφανοι είμαστε για την νέα γενιά των Απόδημων μας. Αυτά τα παιδιά μας θυμίζουν ότι αν και βρίσκονται μακριά από την χώρα καταγωγής τους, διατηρούν στενούς δεσμούς με τη γλώσσα, την ιστορία, την παράδοση και τις ρίζες τους. Αυτό πέρα από συγκίνηση και περηφάνια, μας δημιουργεί αισθήματα ευθύνης και υποχρέωσης απέναντι τους. Εμείς, τους δίνουμε την υπόσχεση μας ότι θα είμαστε δίπλα τους, κοντά τους, υποστηρικτές και συμπαραστάτες τους, γιατί τα παιδιά αυτά είναι το μέλλον του Απόδημου Ελληνισμού».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος