Οι ΗΠΑ ενεργοποιούν τις κυρώσεις κατά του χρυσού και της αμυντικής βιομηχανίας της Ρωσίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενεργοποίησαν τις κυρώσεις κατά της Μόσχας που αποφασίστηκαν στη σύνοδο κορυφής της G7, σε μέτρα που περιλαμβάνουν την απαγόρευση εισαγωγών χρυσού από τη Ρωσία και την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της αμυντικής βιομηχανίας της, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

«Τα μέτρα που ελήφθησαν σήμερα (…) πλήττουν την καρδιά των δυνατοτήτων της Ρωσίας να παράγει και να αναπτύξει όπλα και τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στον βάναυσο επιθετικό πόλεμο του Βλαντίμιρ Πούτιν κατά της Ουκρανίας», ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του.

Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στοχεύουν 70 ρωσικές οντότητες, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικο-βιομηχανικού ομίλου Rostec, που περιγράφεται από την Ουάσινγκτον ως «ο ακρογωνιαίος λίθος» της ρωσικής αμυντικής και τεχνολογικής βιομηχανίας.

«Η στόχευση της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας θα υποβαθμίσει τις ικανότητες του Πούτιν και θα παρεμποδίσει περαιτέρω τον πόλεμό του εναντίον της Ουκρανίας, o οποίας χαρακτηρίζεται ήδη από το εξασθενημένο ηθικό, σπασμένες αλυσίδες εφοδιασμού και υλικοτεχνικές αδυναμίες», υπογράμμισε η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γιέλεν στην ανακοίνωση.

Την Κυριακή, στη σύνοδο κορυφής τους στη Γερμανία, οι ηγέτες της G7 ανακοίνωσαν ένα εμπάργκο σε χρυσό που εξορύχθηκε πρόσφατα στη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος