Οι ΗΠΑ διέταξαν 24 Ρώσους διπλωμάτες να εγκαταλείψουν τη χώρα ως τις 3 Σεπτεμβρίου

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέδωσαν στη ρωσική πλευρά έναν κατάλογο με 24 διπλωμάτες που πρέπει να φύγουν από τη χώρα πριν από τις 3 Σεπτεμβρίου λόγω της λήξης των θεωρήσεων τους.

Αυτό δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Ουάσινγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ, σε συνέντευξή του στο περιοδικό National Interest. Το κείμενο δημοσίευσε τη Δευτέρα, η ρωσική διπλωματική αποστολή στη σελίδα στο Facebook.

“Δυστυχώς, η κατάσταση δεν αλλάζει προς το καλύτερο. Οι ρωσικές διπλωματικές αποστολές στις Ηνωμένες Πολιτείες λειτουργούν υπό συνθήκες άνευ προηγουμένου περιορισμών, οι οποίες όχι μόνο παραμένουν σε ισχύ, αλλά και αυξάνονται”, δήλωσε ο πρέσβης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αμερικανική πλευρά δείχνει «επιμονή και εφευρετικότητα σε αυτό το θέμα».

“Η απέλαση των διπλωματών πραγματοποιείται με εξωφρενικά προσχήματα. Τον περασμένο Δεκέμβριο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έθεσε μονομερώς όριο ταξιδιού τριών ετών για το ρωσικό προσωπικό, το οποίο, από όσο γνωρίζουμε, δεν ισχύει για καμία άλλη χώρα”, είπε ο πρέσβης.

«Λάβαμε μια λίστα με 24 διπλωμάτες που πρέπει να φύγουν από τη χώρα μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου 2021. Σχεδόν όλοι θα φύγουν χωρίς αντικατάσταση, επειδή η Ουάσιγκτον ξαφνικά αυστηροποίησε τη διαδικασία θεώρησης», δήλωσε ο Αντόνοφ.

ανταπόκριση από Μόσχα Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος