Οι 100 πρώτες μέρες της προεδρίας Μπάιντεν – Σημαντικά τα δείγματα γραφής (video)

Ανταπόκριση από Ουάσινγκτον: Λένα Αργύρη

H αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν η πρώτη προτεραιότητα του Τζο Μπάιντεν και ομολογουμένως έχει κάνει εξαιρετική δουλειά διότι υποσχέθηκε 100 εκατομμύρια εμβόλια τους πρώτους 3 μήνες και ήδη έχουμε φτάσει τα 200 εκατομμύρια, ξεπερνώντας καθε προσδοκία.

Υποσχέθηκε χρήματα στους πολίτες μέσω προσωπικών επιταγών και επανεκκίνηση της οικονομίας και το έκανε. Παρέλαβε μια χώρα με 200 χιλιάδες κρούσματα την ημέρα και έχουμε πέσει στις 50 χιλιάδες. Συνεπώς όπως εκτιμάται εδώ στην Ουάσιγκτον οι πρώτες 100 ημέρες ήταν απολύτως πετυχημένες γιατί δεσμεύθηκε να γιατρέψει την Αμερική, όπως έλεγε χαρακτηριστικά, και η Αμερική στέκεται και πάλι στα πόδια της, έχοντας τόσα πολλά εμβόλια για όλους που θα αρχίσει τις επόμενες εβδομάδες να δίνει και σε άλλες χώρες.

Από εκεί και πέρα όμως έχει να αντιμετωπίσει θέματα που καίνε όπως η μεταναστευτική κρίση στα σύνορα, η οπλοκατοχή, η αστυνομική βία και οι κοινωνικές ανισότητες. Και εκτός συνόρων, η ένταση με την Ρωσία και την Κίνα και το ρίσκο της απόσυρσης από το Αφγανιστάν. Σε όλα αυτά και πως προτίθεται να τα διαχειριστεί αναμένεται να αναφερθεί αύριο στην ομιλία του στο Κογκρέσο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος