Ογδόντα εννέα εκατομμύρια δόσεις εμβολίου θα παραχθούν στη Ρωσία μέχρι τον Ιούνιο

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Η ποσότητα παραγωγής εμβολίων κατά του κορονοϊού στη Ρωσική Ομοσπονδία θα φτάσει τα 89 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2021. Αυτό δήλωσε η Αντιπρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Τατιάνα Γκαλίνοβα, σε συνέντευξη της.  Η Τατιάνα Γκαλίνοβα διευκρίνισε πως η ποσότητα των 89 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων αφορά και τα τρία ρωσικά εμβόλια, δηλαδή το Sputnik V, το Epivakkoron του Ινστιτούτου Novosibirsk’s Vector και το  Kovivak του “Κέντου Τσουμακόφ” της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημόνων.

Μύθος η αναποτελεσματικότητα του EpiVacCorona

Ύστερα από θόρυβο που προκάλεσε δημοσίευμα αντιπολιτευόμενης ιστοσελίδας σύμφωνα με το οποίο η αποτελεσματικότητα του δεύτερου ρωσικού εμβολίου EpiVacCorona που αναπτύχθηκε στο Ινστιτούτο Vector του Νοβοσιμπίρσκ, δεν είναι 100% όπως ανακοινώθηκε ύστερα από τη δεύτερη φάση δοκιμών, αλλά 70%, η Αντιπρόεδρος της Ρωσίας Τατιάνα Γκαλίνοβα, αφού αποκάλυψε πως η ίδια έχει εμβολιαστεί με το συγκεκριμένο εμβόλιο και τα αντισώματα της κατά του Covid-19 είναι φυσιολογικά, έκανε λόγο για μυθεύματα. Όπως εξήγησε “το EpiVacCorona  είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με μια νέα τεχνολογία η οποία ουσιαστικά μπορεί να του δώσει την ονομασία συνθετικό εμβόλιο. Λόγω του ότι ακόμα η διανομή του δεν είναι ευρεία, ίσως να οδηγεί κάποιους να μην μιλούν γι’ αυτό με προσοχή”.

Απαντώντας στις φήμες που θέλουν το συγκεκριμένο εμβόλιο να έχει αποτύχει, υπήρξε απόλυτη, λέγοντας: “πως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Αυτό μπορεί να λέγεται επειδή δεν υπάρχουν αρκετές δημοσιεύσεις για αυτό το εμβόλιο. Είμαι πεπεισμένη πως αυτές οι δημοσιεύεσεις πολύ σύντομα θα εμφανιστούν και οι μύθοι περί δήθεν αναποτελεσματικότητας θα απορριφθούν”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος