Ο Σόβιν καταδικάστηκε σε κάθειρξη 21 ετών για καταπάτηση πολιτικών δικαιωμάτων του Τζορτζ Φλόιντ

Ομοσπονδιακός δικαστής καταδίκασε την Πέμπτη τον Ντέρεκ Σόβιν σε 21 χρόνια φυλάκισης για καταπάτηση των πολιτικών δικαιωμάτων του Τζορτζ Φλόιντ, μια κίνηση που προσθέτει μερικά χρόνια στην ποινή που ήδη εκτίει ο πρώην αστυνομικός της Μινεάπολης για την καταδίκη του για φόνο.

Η ποινή που επέβαλε ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Πολ Μάγκνουσον ήρθε αφού ο Σόβιν είχε κάνει μια συμφωνία ομολογίας που προέβλεπε ποινή από 20 έως 25 χρόνια. Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς είχαν επιδιώξει το ανώτατο όριο αυτού του εύρους, υποστηρίζοντας ότι ο Σόβιν, ο οποίος είναι λευκός, σκότωσε εν ψυχρώ τον Φλόιντ όταν κράτησε καθηλωμένο τον μαύρο άνδρα στο πεζοδρόμιο έξω από ένα γωνιακό κατάστημα της Μινεάπολης στις 25 Μαΐου 2020, για περισσότερα από 9 λεπτά, και ενώ ο Φλόιντ έλεγε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Ο δικηγόρος του Σόβιν είχε ζητήσει 20 χρόνια, υποστηρίζοντας ότι ο πελάτης του είχε μεταμελήσει.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης της Πέμπτης, ο Σόβιν είπε στην οικογένεια του Φλόιντ ότι «εύχεται τα καλύτερα» για τα παιδιά του Φλόιντ. Αλλά τα λόγια του δεν περιείχαν καμία άμεση συγγνώμη ή έκφραση μεταμέλειας προς την οικογένεια του Φλόιντ.

Ο Σόβιν εκτίει ήδη ποινή κάθειρξης 22,5 ετών για τις πολιτειακές κατηγορίες της δολοφονίας και της ανθρωποκτονίας.

Η συμφωνία ομολογίας προέβλεπε ότι ο Σόβιν θα εκτίσει τις ποινές ταυτόχρονα και θα μεταφερθεί από φυλακή της πολιτείας της Μινεσότα σε ομοσπονδιακή φυλακή, όπου, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα είναι πιθανόν πιο ασφαλής και θα κρατείται υπό λιγότερο περιοριστικές συνθήκες.

Πηγή Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος