Ο ΠΟΥ καταδικάζει τις συνεχιζόμενες επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης στην Ουκρανία

Την οργή του από τις συνεχιζόμενες επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης στην Ουκρανία εξέφρασε πριν από λίγο στην καθιερωμένη ενημέρωση τύπου ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Δρ. Τένδρος.

Όπως τόνισε από την αρχή της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, έχουν σημειωθεί 82 επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, με αποτέλεσμα να σημειωθούν τουλάχιστον 72 θάνατοι και 43 τραυματισμοί ασθενών και υγειονομικού προσωπικού.

Παράλληλα ο Παγκόσμιος Οργανισμός παρέδωσε σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία περίπου 160 μετρικούς τόνους ιατρικών προμηθειών στην Ουκρανία και συνεχίζει να συνεργάζεται με τοπικούς και διεθνείς εταίρους για την παράδοση των ιατρικών προμηθειών στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

Ειδικότερα συνεχίζει να προτρέπει για εγγυήσεις ασφαλούς διέλευσης για την παράδοση προμηθειών στη Μαριούπολη και σε άλλες πολιορκημένες πόλεις και έχει εκδώσει οδηγίες για δωρεές, συμπεριλαμβανομένης μιας λίστας κρίσιμων προμηθειών για τις οποίες απαιτείται επειγόντως υποστήριξη.

Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος