Ο Μπάιντεν λέει ότι θα είναι πολύ σαφής στη συνάντηση με τον Βλ. Πούτιν για τις διαφωνίες ΗΠΑ – Ρωσίας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής της G7 στην Αγγλία, δήλωσε ότι θα είναι πολύ σαφής με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για τις διαφωνίες τους κατά την πρώτη συνάντηση που θα έχουν την προσεχή Τετάρτη. Αναγνώρισε ότι οι αμερικανορωσικές σχέσεις βρίσκονται σήμερα «στο πιο χαμηλό σημείο».

«Δεν είναι ένας διαγωνισμός για το ποιος είναι ο καλύτερος σε μια συνέντευξη Τύπου ώστε ο άλλος να έρθει σε δύσκολη θέση, θα πούμε με πολύ σαφή τρόπο ποιοι είναι οι όροι που πρέπει να εκπληρωθούν προκειμένου να αποκτήσουμε μια καλύτερη σχέση με τη Ρωσία. Δεν επιδιώκουμε τη σύγκρουση», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε τη σύνοδο κορυφής της G7 «εξαιρετικά συνεργατική και παραγωγική», επαναλαμβάνοντας ότι «η Αμερική επιστρέφει» κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψής του στο εξωτερικό αφότου ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ.

Εν όψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα, σημείωσε ότι η υπεράσπιση ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ που δέχεται επίθεση, όπως προβλέπεται από το άρθρο 5 της Βορειοατλαντικής Συνθήκης, είναι «ιερή υποχρέωση». Τόνισε ότι το ΝΑΤΟ είναι «ζωτικής σημασίας για την ικανότητά μας να προασπίσουμε την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών για το υπόλοιπο του αιώνα».

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος