Ο Δαλάι Λάμα κάνει πλάκα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (video)

Ο Δαλάι Λάμα βρέθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στραβούργο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, ενώ είχε και συζητήσεις με τον Elmar Brok, πρόεδρο της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.

Ηταν η πέμπτη φορά όπου ο θρησκευτικός και πολιτικός ηγέτης του Θιβέτ βρέθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο και μίλησε στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων. Κατά τη διάρκεια των πολιτικών ερωτήσεων που του απεύθυναν, ο Δαλάι Λάμα είχε όρεξη για αστεϊσμούς.

Αρχικά, γαργάλησε τον επίτροπο για τα ανθρώπινα δικαιώματα ο οποίος και βρισκόταν δίπλα του.

Όπως εξήγησε «Μου αρέσει να χαμογελάω, οπότε δείχνω το χαμόγελό μου. Μετά, στις περισσότερες περιπτώσεις η άλλη πλευρά ανταποδίδει το χαμόγελο. Μετά νιώθω πολύ χαρούμενος. Μερικές φορές οι άνθρωποι είναι πολύ σοβαροί. Ξέρετε; Μετά κάνω αυτό. Και απλώς γελάνε».

Το πλήθος από κάτω ξέσπασε σε γέλια και χειροκροτήματα.

Ο Δαλάϊ Λάμα δεν σταμάτησε εκεί. Στη συνέχεια, έδωσε συμβουλές για την αντιμετώπιση του καύσωνα βάζοντας μια πετσέτα στο κεφάλι του. «Όταν ζεσταίνομαι χρησιμοποιώ αυτό. Μια πετσέτα με κρύο νερό». Μάλιστα, αναφερόμενος για μια ακόμη φορά στον επίτροπο που βρισκόταν δίπλα του, «Εσύ αισθάνεσαι πολύ ζεστός και αυτό το καπέλο (σ.σ η πετσέτα) είναι πολύ βοηθητική».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος