Ο Δ. Καρούσης εξηγεί το «success story» του Ισραήλ – Πώς νίκησαν τον κορονοϊό και επέστρεψαν στην κανονικότητα

Το Ισραήλ κατάφερε να «χτίσει» το τείχος ανοσίας με τα εμβόλια, επιτρέποντας όχι μόνο την άρση των περιορισμών, αλλά μέχρι και την αφαίρεση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους από την ερχόμενη εβδομάδα. Ο καθηγητής Νευροανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, Δημήτρης Καρούσης, εξήγησε στην το «success story» του Ισραήλ στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, μέσα σε δύο μήνες οι αρχές του Ισραήλ κατάφεραν να εμβολιάσουν περισσότερους από 5.300.000 πολίτες εκμηδενίζοντας τον κίνδυνο να νοσήσουν όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Επιπλέον, από τα 10.000 ημερήσια κρούσματα, που καταγράφονταν το προηγούμενο διάστημα, σήμερα οι μολύνσεις έχουν πέσει στις 150 – 200, ενώ η θνησιμότητα έχει ελαττωθεί αγγίζοντας σχεδόν το μηδέν.

Τα ενθαρρυντικά αυτά δεδομένα έδωσαν το πράσινο φως στον καθηγητή Nachman Ash, να εισηγηθεί να μη φορούν μάσκα στους εξωτερικούς χώρους οι Ισραηλινοί από την προσεχή εβδομάδα. Ωστόσο, οι μάσκες θα παραμείνουν υποχρεωτικές στους εσωτερικούς χώρους σε πρώτη φάση, και θα επαναξιολογηθεί το μέτρο ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Παρακολουθήστε στο βίντεο που ακολουθεί τη συνέντευξη του κ. Καρούση με όλα τα στοιχεία που οδήγησαν τους Ισραηλινούς στην επιστροφή της πολυπόθητης καθημερινότητας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος