Ο Χαν κατηγορεί τον νυν πρωθυπουργό του Πακιστάν για την εναντίον του απόπειρα δολοφονίας

Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ίμραν Χαν κατηγόρησε τον σημερινό πρωθυπουργό της χώρας Σεχμπάζ Σαρίφ ότι εμπλέκεται στην απόπειρα δολοφονίας του μετά τον πυροβολισμό του στο πόδι κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης.

Ο συγκλονιστικός ισχυρισμός του Χαν έρχεται καθώς βίντεο έδειξε τη στιγμή που ο πολιτικός καλύφθηκε καθώς πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε στη συγκέντρωση.

Τα βίαια πλάνα δείχνουν τον ύποπτο ένοπλο να ρίχνει μια σειρά από πυροβολισμούς κατά του Χαν. Ένας δεύτερος άνδρας φαίνεται να προσπαθεί να αποσπάσει το όπλο από τον επίδοξο δολοφόνο, καθώς ο ένοπλος προσπαθεί να διαφύγει πριν συλληφθεί.

Η πρώην σύζυγος του Χαν, η Βρετανίδα σεναριογράφος Τζένιμα Γκόλντσμιθ, ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία του άνδρα που πάλεψε με τον δράστη, χαιρετίζοντας τον ως «ήρωα».

Βίντεο δείχνει αργότερα τον Χαν να φοράει επίδεσμο στο πόδι του και να χαιρετά τους υποστηρικτές του, πριν τον βοηθήσουν να κατέβει από ένα φορτηγό και τον τοποθετήσουν προσεκτικά σε ένα όχημα.

Ο πολιτικός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Shaukat Khanum στη Λαχόρη, όπου οι χειρουργοί προσπαθούν να αφαιρέσουν θραύσματα σφαίρας από το πόδι του. Ένας από τους υποστηρικτές του Χαν σκοτώθηκε στην επίθεση, ενώ άλλοι εννέα τραυματίστηκαν.

«Αυτή ήταν μια απόπειρα να σκοτώσουν τον Χαν, να τον δολοφονήσουν», δήλωσε ο  βοηθός του, ο Ραούφ Χασάν, καθώς διαδηλωτές ξεχύθηκαν στους δρόμους σε ορισμένα μέρη της χώρας και υποστηρικτές του απαίτησαν δικαιοσύνη.

Ο Χαν ξεκίνησε την πορεία του την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο της εκστρατείας του να αναγκάσει τον πρωθυπουργό Σεχμπάζ Σαρίφ και την κυβέρνησή του να διεξαγάγουν πρόωρες εκλογές, μετά την απομάκρυνσή λόγω ψήφου δυσπιστίας.

Ο Χαν, ο οποίος έχει επίσης επικρίνει έντονα τον πανίσχυρο στρατό του Πακιστάν που υποστηρίζει τον σημερινό πρωθυπουργό, κατηγόρησε τον Σαρίφ, τον υπουργό Εσωτερικών Ράνα Σαναουλάχ και τον ταγματάρχη Φαϊζάλ ότι βρίσκονται πίσω από την επίθεση.

Ο ένοπλος συνελήφθη στον τόπο του εγκλήματος και η αστυνομία έδωσε αργότερα στη δημοσιότητα ένα βίντεο με τον ίδιο υπό κράτηση, να φέρεται να ομολογεί τους πυροβολισμούς και να δηλώνει ότι έδρασε μόνος του.

«Αυτός (ο Χαν) παραπλανούσε τον κόσμο και δεν μπορούσα να το αντέξω, οπότε επιχείρησα να τον σκοτώσω», δήλωσε ο ύποπτος, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως Faisal Butt.

«Προσπάθησα με κάθε τρόπο να τον σκοτώσω. Ήθελα να σκοτώσω μόνο τον Ίμραν Χαν και κανέναν άλλον».

Πηγή: Dailymail.co.uk

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος