«Ουδείς πρέπει να κρυφτεί πίσω από τις εξελίξεις και το δημοψήφισμα στην Τουρκία για να επιβραδύνει τη λύση», υποστήριξε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, σχολιάζοντας δηλώσεις του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη και άλλων Ελληνοκυπρίων πολιτικών.
Ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι θα επιστρέψει στις συνομιλίες «την επόμενη ημέρα της διόρθωσης του λάθους της ελληνοκυπριακής πλευράς», αναφερόμενος στην απόφαση της κυπριακής Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα, και προσέθεσε ότι «ο νέος ομόσπονδος συνεταιρισμός στην Κύπρο» χρειάζεται την κατάλληλη κουλτούρα για να επιβιώσει. «Αντί να εστιάσει η ελληνοκυπριακή πλευρά σε αυτή την πραγματικότητα, επαναφέρει στο προσκήνιο την Ένωση, ένα απαράδεκτο γεγονός», είπε ο κ. Ακιντζί.
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ζητά, επίσης, από την ελληνοκυπριακή πλευρά να λάβει υπόψη της και να σεβαστεί τη βούληση του «τουρκοκυπριακού λαού» και να αποδεχτεί την αρχή της ισότητας των δυο κοινοτήτων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος