Ο Α. Μπλίνκεν ζητά διαμόρφωση κοινής στάσης ΕΕ – ΗΠΑ έναντι Τουρκίας

Στο θέμα της Τουρκίας και στην ανάγκη σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, κατά την παρέμβασή του στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Τόνισε ότι η στάση που θα πρέπει να διαμορφωθεί έναντι της Τουρκίας θα πρέπει να είναι κοινή από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

O A. Μπλίνκεν σημείωσε ότι η Άγκυρα είναι μεν σημαντικός εταίρος αλλά και χώρα που δημιουργεί προβλήματα και πρόσθεσε ότι πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για να παραμείνει στη Δύση.

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ άφησε να εννοηθεί ότι η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να βελτιώσει τις σχέσεις με την Άγκυρα αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει η Τουρκία να αλλάξει τη στάση της και να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες που θα έχουν χειροπιαστά αποτελέσματα.

Τέλος, ο κ. Μπλίνκεν επανέλαβε ότι στηρίζει τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στην Ανατολική Μεσόγειο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο τριμερές σχήμα συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, με τη συμμετοχή και την στήριξη των ΗΠΑ.

Πηγή: ΕΡΤ / Ανταπόκριση από την Ουάσιγκτον: Λένα Αργύρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος