Στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης του ΟΗΕ απονέμεται το Νόμπελ Ειρήνης 2020

Η ανάγκη για διεθνή αλληλεγγύη και συνεργασία είναι πιο σημαντική από ποτέ. Με αυτό το σκεπτικό, το Νόμπελ Ειρήνης του 2020 απονέμεται στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (World Food Programme) για “τις προσπάθειές του για την καταπολέμηση της πείνας, για τη συμβολή του στη βελτίωση των συνθηκών για την ειρήνη σε περιοχές που πλήττονται από συγκρούσεις και για τη δράση του ως κινητήρια δύναμη στις προσπάθειες για την αποτροπή της χρήσης της πείνας ως όπλο πολέμου και σύγκρουσης”.

Στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης του ΟΗΕ απονέμεται το Νόμπελ Ειρήνης 2020

Σε ευχαριστήριο μήνυμά του στο Twitter, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα υπογράμμισε πως αυτό το βραβείο είναι ισχυρή υπενθύμιση ότι η Ειρήνη και η καταπολέμηση της πείνας πηγαίνουν μαζί.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική οργάνωση στον κόσμο που αντιμετωπίζει την πείνα και προωθεί την επισιτιστική ασφάλεια. Το 2019, παρείχε βοήθεια σε περίπου 100 εκατομμύρια άτομα σε 88 χώρες.

Στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης του ΟΗΕ απονέμεται το Νόμπελ Ειρήνης 2020Η πανδημία έχει συμβάλλει σε μια έντονη αύξηση του αριθμού των θυμάτων πείνας στον κόσμο. Παρά τις αντιξοότητες, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα επέδειξε μια εντυπωσιακή ικανότητα να εντείνει τις προσπάθειές του.

Με την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης κλείνει ο κύκλος των πέντε κατηγοριών που είχε θεσμοθετήσει ο Άλφρεντ Νομπέλ με τη διαθήκη του. Οι ανακοινώσεις για τα βραβεία Νόμπελ 2020 όμως, ολοκληρώνονται τη Δευτέρα, με το βραβείο Οικονομικών Επιστημών, το οποό προστέθηκε αργότερα, στη μνήμη του Άλφρεντ Νομπέλ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος