Νομοσχέδιο για άσκοπες μετακινήσεις στη Βρετανία

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Οι  διακοπές στο εξωτερικό θα είναι παράνομες από τη Δευτέρα για τους Βρετανούς καθώς νέοι νόμοι σημαίνουν πρόστιμα 5.000 £ για όσους εγκαταλείπουν το Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς «εύλογη δικαιολογία». Οι περιορισμοί θα μπορούσαν να διαρκέσουν καθ’ όλο το καλοκαίρι για κάποιους προορισμούς διακοπών.

Αυτό το νομοσχέδιο θα προωθήσει η βρετανική κυβέρνηση περιορίζοντας τις άσκοπες μετακινήσεις. Τη Δευτέρα 22/3 ο Μπόρις Τζόνσον ορκίστηκε να τερματίσει το lockdown «για πάντα» με αφορμή τη σημερινή επέτειο από την επιβολή του πρώτου lockdown στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από τότε μέχρι σήμερα ο επίσημος αριθμός των θανάτων αυξήθηκε από 364 σε 126.172.

Ο πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι το τρίτο κύμα Covid στην Ευρώπη θα «φτάσει στις ακτές μας», αλλά χαιρέτισε την επιτυχία και το εθνικό πνεύμα ως αντίβαρο στην επερχόμενη «απόβαση». Ο πρωθυπουργός είπε επίσης  στους δημοσιογράφους: «Η προηγούμενη εμπειρία μάς έχει διδάξει ότι όταν ένα κύμα χτυπά τους φίλους μας, φοβάμαι ότι έρχεται και στις ακτές μας και περιμένω ότι θα νιώσουμε αυτά τα αποτελέσματα σε εύθετο χρόνο».

Σήμερα προς τιμήν όλων όσων χάθηκαν από τον ιό, ο Μπόρις Τζόνσον θα συμμετάσχει στη σιωπή ενός λεπτού ενώ κεντρικά σημεία, ορόσημα του Λονδίνου θα φωτιστούν με κίτρινο φως όπως το London Eye, η πλατεία Τραφάλγκαρ και το στάδιο Γουέμπλεϊ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος