«Νίκη» επί της Covid-19 ανακοίνωσε η Κίνα ύστερα από νέα πίεση του ΠΟΥ για συνεργασία

„Μεγάλη και αποφασιστική νίκη“ στον αγώνα κατά του κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα η κινεζική κυβέρνηση μετά από συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος. Σε δήλωση που δόθηκε στην δημοσιότητα, μια ημέρα μετά τις ανακοινώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που άσκησε εκ νέου πίεση για συνεργασία της Κίνας όσον αφορά την προέλευση του κορονοϊού, τονίζεται ότι από τον Νοέμβριο, ο χειρισμός της Covid-19 από την Κίνα οδήγησε σε ομαλή μετάβαση σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Η μόνιμη επιτροπή υποστηρίζει ότι η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος ήταν σωστή στην αξιολόγηση της κατάστασης της πανδημίας, στις αποφάσεις της και στις στρατηγικές της προσαρμογές.

«Νίκη» επί της Covid-19 ανακοίνωσε η Κίνα ύστερα από νέα πίεση του ΠΟΥ για συνεργασία

Σύμφωνα με αναφορές μέσων ενημέρωσης στην ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου, περισσότερα από 200 εκ. άτομα που νόσησαν από την Covid 19 έχουν χρησιμοποιήσει ιατρικές υπηρεσίες και 800.000 σοβαρές περιπτώσεις αντιμετωπίστηκαν κατάλληλα. Όπως υποστηρίζεται, το ποσοστό θνησιμότητας από την Covid 19 παρέμεινε «το χαμηλότερο στον κόσμο», χωρίς όμως να δοθούν αριθμοί.

Στην ανακοίνωση του, το Πολιτικό Γραφείο καλεί πάντως τον πληθυσμό της χώρας να είναι σε εγρήγορση. Όλες οι αρχές θα πρέπει να ενισχύσουν το σύστημα υγείας και να το εδραιώσουν με κόπο, ενώ το ποσοστό εμβολιασμού στους ηλικιωμένους πρέπει να βελτιωθεί.

«Νίκη» επί της Covid-19 ανακοίνωσε η Κίνα ύστερα από νέα πίεση του ΠΟΥ για συνεργασία

Ωστόσο, όπως επανειλημμένως έχει τονίσει και ο ΠΟΥ, δεν υπάρχει ακριβής εικόνα τουυ κύματος κορονοϊού στην Κίνα, όταν στις αρχές Δεκεμβρίου η κυβέρνηση εγκατέλειψε την αυστηρή στρατηγική μηδενισμού Covid. Επισήμως μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου αναφέρθηκαν μόνο 83.150 θάνατοι στα νοσοκομεία, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι γιατροί έλαβαν οδηγίες να μην πιστοποιούν την Covid-19 ως αιτία θανάτου. Ωστόσο η Airfinity μιλά για 1,5 εκ. θανάτους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος