Νιγηρία: 32 άνθρωποι πέφτουν θύματα απαγωγής ενώ περιμένουν σε στάση τρένου

Array

Ένοπλοι επιτέθηκαν σε σιδηροδρομικό σταθμό στη νότια Νιγηρία, απήγαγαν τουλάχιστον 32 ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους με πυροβολισμούς, ανακοίνωσε η αστυνομία και αξιωματούχοι.

Η επίθεση στον σταθμό στην πολιτεία Έντο, 225 μίλια ανατολικά του Λάγος, έγινε το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι κακοποιοί άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ AK47 και άλλα φορητά όπλα προτού απαγάγουν επιβάτες που περίμεναν ένα τρένο για το Γουόρι στη νότια πολιτεία Δέλτα, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι απαγωγές για λύτρα αποτελούν μείζον πρόβλημα στη Νιγηρία. Ένοπλοι έχουν επανειλημμένα επιτεθεί και απαγάγει ανθρώπους σε μεγάλες ομάδες, αλλά κυρίως στις βορειοδυτικές και κεντρικές πολιτείες.

Ο επίτροπος πληροφοριών της Πολιτείας Έντο Κρις Νεχιχάρε δήλωσε ότι τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχουν απαχθεί.

Ο Τσίντι Νουαμπούζορ, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Πολιτείας Έντο, δήλωσε ότι οι απαγωγείς «πυροβολούσαν σποραδικά στον αέρα» πριν πάρουν τους επιβάτες, αφήνοντας μερικούς με τραύματα από σφαίρες.

Ένα άτομο κατάφερε να διαφύγει, μειώνοντας τον απολογισμό των ομήρων σε 31, είπε, καθώς η αστυνομία και τοπικοί κυνηγοί εντόπιζαν τους υπόλοιπους αιχμαλώτους.

«Έχουμε αποκλείσει την περιοχή. Γνωρίζουμε τα δάση καλύτερα από αυτούς», δήλωσε ο Νεκιχάρε.

«Είμαστε βέβαιοι ότι τα υπόλοιπα θύματα θα διασωθούν τις επόμενες ώρες», πρόσθεσε.

Η Νιγηριανή Εταιρεία Σιδηροδρόμων (NRC) έκλεισε τον σταθμό μέχρι νεωτέρας και το ομοσπονδιακό υπουργείο Μεταφορών χαρακτήρισε τις απαγωγές «βάρβαρες».

Το γεγονός συνέβη σχεδόν ένα χρόνο μετά την επίθεση με βόμβα σε τρένο που ταξίδευε από την πρωτεύουσα.

Τον περασμένο Μάρτιο ληστές ανατίναξαν τις ράγες και επιτέθηκαν σε τρένο που ταξίδευε από την πρωτεύουσα Αμπούτζα προς τη βορειοδυτική πόλη Καντούνα.

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι απήχθησαν.

Ο τελευταίος όμηρος που είχε συλληφθεί στην επίθεση του Μαρτίου απελευθερώθηκε μόλις τον Οκτώβριο.

Το NRC μόλις τον περασμένο μήνα άνοιξε ξανά τη σιδηροδρομική υπηρεσία που συνδέει την πρωτεύουσα Αμπούτζα με τη βόρεια πολιτεία Καντούνα.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αναχαιτίσει την αυξανόμενη ανασφάλεια στη χώρα ενόψει των προεδρικών εκλογών, αλλά ενώ οι αρχές έχουν υποσχεθεί να αυξήσουν την ασφάλεια στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, αναλυτές προειδοποιούν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας είναι υπεραπασχολημένες.

Ο στρατός δίνει μάχη με μια τζιχαντιστική εξέγερση που διαρκεί 13 χρόνια στα βορειοανατολικά, με πολιτοφυλακές ληστών στα βορειοδυτικά και με αυτονομιστικές εντάσεις στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Πηγή: dailymail.co.uk

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος