Νέος ΓΓ του ΟΗΕ και τυπικά ο Αντόνιο Γκουτέρες

Η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε ομόφωνα, όπως αναμενόταν, τον διορισμό του Αντόνιο Γκουτέρες, στο αξίωμα του Γενικού Γραμματέα του διεθνούς οργανισμού για πέντε χρόνια από 1ης Ιανουαρίου 2017.

Ο 67χρονος Γκουτέρες θα γίνει ο ένατος ΓΓ του ΟΗΕ, αντικαθιστώντας τον 72χρονο Μπαν Γκι-μουν από τη Νότια Κορέα.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας (1995-2002) και Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (2005-2015) υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να είναι ένας έντιμος διαμεσολαβητής και ότι θα προσεγγίσει με ταπεινότητα τις διεθνείς υποθέσεις, θέτοντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια στο επίκεντρο της άσκησης των καθηκόντων του. Δεσμεύτηκε να αγωνιστεί εναντίον του λαϊκισμού και της ξενοφοβίας.

Η ποικιλομορφία μας ενώνει, δεν μας χωρίζει, είπε ο Γκουτέρες απευθυνόμενος στη Γενική Συνέλευση και πρόσθεσε πρέπει να μπορέσουμε να σπάσουμε αυτή τη συμμαχία ανάμεσα σε όλες αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις ή τους βίαιους εξτρεμιστές από τη μια και τις εκφράσεις του ρατσισμού και της ξενοφοβίας από την άλλη πλευρά. Η μια ενισχύει την άλλη και πρέπει να μπορέσουμε να αγωνιστούμε εναντίον τους με αποφασιστικότητα.

Πηγή :ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος