Νέος γύρος αιτήσεων στο DiscoverEU για 35.000 εισιτήρια τρένου για ταξίδια στην Ευρώπη

Αίτηση για ταξιδιωτική κάρτα για να εξερευνήσουν την Ευρώπη και την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά θα μπορούν να υποβάλλουν οι νέοι στο πλαίσιο DiscoverEU.  

Ο νέος γύρος αιτήσεων ξεκινά την Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 12:00 και λήγει την Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 12:00. Η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων απευθύνεται σε αιτούντες ηλικίας 18 ετών από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και τρίτες χώρες που συνδέονται με το πρόγραμμα. Για να κερδίσουν ένα εισιτήριο τρένου, οι 18χρονοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην Ευρωπαϊκή Πύλη για τη Νεολαία και να απαντήσουν σε πέντε ερωτήσεις και σε μία ισοβαθμία.

Οι υποψήφιοι που γεννήθηκαν μεταξύ 1 Ιουλίου 2004 και 30 Ιουνίου 2005 και ολοκλήρωσαν επιτυχώς το κουίζ επιλογής θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη για έως και 30 ημέρες μεταξύ 15 Ιουνίου 2023 και 30 Σεπτεμβρίου 2024 . Όσοι κλείσουν τα 18 το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους μπορούν να υποβάλουν αίτηση στον γύρο του Οκτωβρίου.

Δεδομένου ότι το DiscoverEU αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus+ , μπορούν επίσης να λάβουν μέρος ενδιαφερόμενοι από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Νορβηγία, τη Σερβία και την Τουρκία.

Όπως και στον τελευταίο γύρο, οι συμμετέχοντες θα συνεχίσουν να επωφελούνται από την εκπτωτική κάρτα με περισσότερες από 40.000 εκπτώσεις σε δημόσια μέσα μεταφοράς, πολιτισμό, διαμονή, φαγητό, αθλητισμό και άλλες υπηρεσίες σε όλες τις επιλέξιμες χώρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος