Νέο ρωσικό εμβόλιο υπέβαλε αίτηση καταχώρησης – Περίπου 23 εκατομμύρια Ρώσοι έχουν εμβολιαστεί

Ανταπόκριση από τη Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

Το βράδυ της Δευτέρας 28/6 το “Κέντορ Vector”, υπέβαλε σειρά εγγράφων στο υπουργείο Υγείας της Ρωσίας για την καταχώριση του εμβολίου EpiVacCorona-N. Το συγκεκριμένο εμβόλιο που βασίζεται σε πεπτίδια αντιγόνα για την πρόληψη της COVID-19″.

“Το εμβόλιο θα δίδεται με τη μορφή εναιωρήματος για ενδομυϊκή χορήγηση και συγκεκριμένα με μία δόση – 0,5militra”. Όπως εξήγησε η υπηρεσία Τύπου του Rospotebnadzor το “EpiVacCorona-N” είναι ένα εμβόλιο πεπτιδίου με τεχνολογικά χαρακτηριστικά παραγωγής για κλιμάκωση.

Τον Απρίλιο, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε άδεια για τη διεξαγωγή της πρώτης και δεύτερης φάσης των κλινικών δοκιμών του “EpiVacCorona-N”.

Όπως αναφέρεται στο μητρώο, η ημερομηνία έναρξης των κλινικών δοκιμών είναι η 8η Απριλίου και η λήξη στις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Το μητρικό εμβόλιο του κέντρου “Vector” – “EpiVacCoronu”, καταχωρήθηκε τον Οκτώβριο του περασμένου έτους. Η Rospotrebnadzor ανακοίνωσε την 100% ανοσολογική αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά την πρώτη και τη δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών. Πρόσφατα αναφέρθηκε πως το 50% των πολιτών που εμβολιάστηκαν με το συγκεκριμένο εμβόλιο, ύστερα από έξι μήνες δεν είχαν αντισώματα κατά του Covid-19.

Περίπου 23 εκατομμύρια Ρώσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί. Αυτό υποστήριξε ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο, στη διάρκεια εκπομπής του Πρώτου Καναλιού.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο οικοδεσπότης Βλαντίμιρ Πόζνερ παρέθεσε στοιχεία της Αντιπροέδρου της Ρωσικής Κυβέρνησης και αρμόδιας για θέματα υγείας, Τατιάνας Γκολίκοβα, σύμφωνα με τα οποία 20.700.000 πολίτες στη Ρωσία έχουν εμβολιαστεί.

Σε μια χώρα με πληθυσμό 144 εκατομμυρίων πολιτών, αυτό σημαίνει πως μόλις το 15% των πολιτών είναι εμβολιασμένοι. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, το 0,55 από τους πολίτες που εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού επανανόσησαν, με τους περισσότερους από αυτούς να ξαναπερνούν τον κορονοϊό είτε ήπια, είτε ασυμπτωματικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος