Νεκρός 15χρονος Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά στη Δυτική Όχθη – Έξι Παλαιστίνιοι τραυματίες

Ένας 15χρονος Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός και έξι Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από πυρά ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια συγκρούσεων, στο περιθώριο διαδήλωσης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.

Ο 15χρονος Μοχάμεντ Σαΐντ Χμαγιέλ δέχθηκε πυρά κοντά στη Ναμπλούς, στις ταραχές που σημειώθηκαν στο χωριό Μπεϊτά, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, έγινε γνωστό από την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε τον θάνατό του και ανέφερε πως έξι Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από πραγματικές σφαίρες που έριξε ο ισραηλινός στρατός.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν σε διαδήλωση εναντίον της «οικοδόμησης ενός οικισμού κοντά στο χωριό» Μπεϊτά, μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για «βίαιες ταραχές με εκατοντάδες Παλαιστινίους».

«Οι ταραχοποιοί έκαψαν λάστιχα, πέταξαν πέτρες και εκτόξευσαν πυροτεχνήματα προς τα ισραηλινά στρατεύματα, που ήταν παρόντα στο σημείο, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές τους», ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου του στρατού.

Μία ημέρα νωρίτερα, τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Δυτική Όχθη, κατά την ανταλλαγή πυρών με ισραηλινές δυνάμεις που διεξήγαγαν επιχείρηση για τη σύλληψη Παλαιστινίων στην Τζενίν.

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters, AΠΕ – ΜΠΕ

ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος