Νεκροί και τραυματίες από εκρήξεις ναρκών στη Νιγηρία

Δύο Νιγηριανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι εννιά τραυματίστηκαν από δύο εκρήξεις ναρκών στο βορειοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας, όπου μαίνεται ανταρτοπόλεμος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

Τα δύο συμβάντα σημειώθηκαν σε διαφορετικές τοποθεσίες το Σάββατο, διευκρίνισε αξιωματικός των νιγηριανών ένοπλων δυνάμεων στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στο πρώτο συμβάν, στρατιώτες που έκαναν περιπολία πεζή έπεσαν σε νάρκη στα περίχωρα του χωριού Κούμσι, κοντά στα σύνορα με το Καμερούν.

Μερικές ώρες αργότερα περίπολος του στρατού έπεσε σε νάρκη που είχε τοποθετηθεί στον δρόμο που συνδέει τα χωριά Ντίκουα και Μάρτε, σε απόσταση 140 χιλιομέτρων. Εννιά στρατιώτες και τρεις παραστρατιωτικοί τραυματίστηκαν, είπε ο αξιωματικός του νιγηριανού στρατού.

Η Μπόκο Χαράμ έχει κλιμακώσει τους τελευταίους μήνες τις επιθέσεις της εναντίον στρατιωτικών στην Πολιτεία Μπόρνο και στη γειτονική Γιόμπε.

Η εξέγερση των τζιχαντιστών, η οποία ξέσπασε στη Νιγηρία το 2009, και η καταστολή της από τον στρατό έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 27.000 ανθρώπους και έχουν προκαλέσει σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, με τουλάχιστον 1,8 εκατ. πολίτες να έχουν εκτοπιστεί.

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος