Νεκροί και τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου στην Ινδία (video)

Τουλάχιστον 107 είναι οι νεκροί και περισσότεροι από 150 οι τραυματίες από τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας που έγινε το πρωί στην βόρεια Ινδία, ανέφερε η αστυνομία της πολιτείας Ούταρ Πραντές. Οι επιχειρήσεις διάσωσης για τον εντοπισμό επιζώντων, παγιδευμένων μέσα στα κατεστραμμένα βαγόνια της υπεραταχείας που εκτελούσε το δρομολόγιο Ιντόρε – Πάτνα είναι σε εξέλιξη.

H υπερταχεία ταξίδευε μεταξύ της βορειοανατολικής πόλης Πάτνα και της κεντρικής πόλης Ιντόρε όταν εκτροχιάστηκε, ανέφερε ένας αξιωματούχος στις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι έγραψε στο Twitter: “Συντετριμμένος για την απώλεια ζωών που οφείλεται στον εκτροχιασμό της υπερταχείας που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτνα – Ιντόρε. Οι σκέψεις μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων. Οι προσευχές στους τραυματίες σε αυτό το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα”.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ρατζνάθ Σινγκ δήλωσε πως οι δυνάμεις αντιμετώπισης εθνικών καταστροφών επιβλέπουν τις επιχειρήσεις διάσωσης. Το ειδησεογραφικό περιοδικό India Today, τόνισε πως οι αρχικές αναφορές κάνουν λόγο για ανατροπή 14 αυτοκινηταµαξών.

Πηγή: ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος