Η Τουρκία αναπτύσσει 1.000 μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας κατά μήκος των συνόρων της με την Ελλάδα για να σταματήσουν την απώθηση μεταναστών προς το τουρκικό έδαφος, δήλωσε ο Tούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Τραυμάτισαν 164 ανθρώπους. Προσπάθησαν να απωθήσουν 4.900 ανθρώπους πίσω στην Τουρκία», δήλωσε ο Σοϊλού στους δημοσιογράφους στην Αδριανούπολη. «Αναπτύσσουμε 1.000 στελέχη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στο συνοριακό σύστημα για να εμποδίζουν την απώθηση», δήλωσε.
Η Τουρκία θα ανοίξει τις συνοριακές πύλες της με τη Συρία για τους πρόσφυγες που κατευθύνονται προς την Ευρώπη, εκτός αν τερματισθεί η βία που συνεχίζεται εκεί, προειδοποίησε παράλληλα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στο CNN TUrk.
İçişleri Bakanı Soylu: Bin tam donanımlı özel harekat polisi, Meriç sınırına gelecek https://t.co/MQSsE8BnbF pic.twitter.com/wizRx3kppn
— CNN TÜRK (@cnnturk) March 5, 2020
«Τριάμισι εκατομμύρια άνθρωποι στην Ιντλίμπ και στα σύνορα της Τουρκίας βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε δύσκολη κατάσταση. Οι συνεχιζόμενες απάνθρωπες ενέργειες του (συριακού) καθεστώτος εκεί θα σημάνουν το άνοιγμα των συνοριακών πυλών μας», δήλωσε ο Σοϊλού σε δημοσιογράφους μιλώντας στην Αδριανούπολη.
CHP yanlısı Tele 1'in muhabiri, İçişleri Bakanı Soylu'ya, Yunanistan'a giden mültecilerin sayısına ilişkin yalan söylediğini ima eden bir soru sordu. Bakan Soylu'nun Tele 1 Muhabirine yanıtı sert oldu:
''Senin hizmetin başka bir yere! Yalan söylüyorsunuz. Devletine itimat et.'' pic.twitter.com/5PZKQfrrtx
— Yeni Şafak (@yenisafak) March 5, 2020
«Τελικά όλοι θα κατευθυνθούν προς την Ευρώπη», δήλωσε ο Σοϊλού προσθέτοντας πως «αυτό δεν είναι απειλή ούτε εκβιασμός».
EΡΤ1-Ρεπορτάζ: Ρένα Δημητρίου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος