Μπλακ άουτ και καύσωνας στο Μπουένος Άιρες

Χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εν μέσω καύσωνα στο Μπουένος Άιρες, με τον υδράργυρο να δείχνει πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, από τις υψηλότερες θερμοκρασίες στον πλανήτη.

Οι εταιρείες διανομής ηλεκτρικής ενέργειας Edenor και Edesur ανέφεραν διακοπές ρεύματος, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες προκάλεσαν αυξημένη ζήτηση στο δίκτυο για να δροσιστούν σπίτια και επιχειρήσεις.

Η εθνική Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ENRE) δήλωσε ότι από την διακοπή ρεύματος της Edenor επηρεάστηκαν 700.000 καταναλωτές στην ευρύτερη περιοχή του Μπουένος Άιρες. Άλλοι 43.400 πελάτες της Edesur έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας της βλάβης σε γραμμές υψηλής τάσης σε δύο υποσταθμούς της.

Παράλληλα, η εταιρεία ύδρευσης AySA ζήτησε από τους κατοίκους του Μπουένος Άιρες να περιορίσουν την κατανάλωση νερού, καθώς το μπλακ άουτ επηρέασε επίσης το σύστημα καθαρισμού.

Το κύμα καύσωνα στην Αργεντινή αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, με θερμοκρασίες γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (SMN).

Η εταιρεία Edesur διαβεβαίωσε ότι καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να ενισχύσει το δίκτυο ηλεκτροδότησης, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος