Σε απόσταση 700 μέτρων από τα ανατολικά προάστια της Μοσούλης βρίσκονται οι ιρακινές δυνάμεις. Ο πρωθυπουργός του Ιράκ καλεί τους τζιχαντιστές είτε να παραδοθούν ή αλλιώς να πεθάνουν.
Συνεχίζουν οι ιρακινές δυνάμεις την επιχείρηση για την απελευθέρωση της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ από το ισλαμικό κράτος.
Οι τζιχαντιστές προβάλλουν αντίσταση, όμως ο κλοιός σφίγγει από τις δυτικές και βόρειες εισόδους της πόλης, όπου προελαύνουν οι Κούρδοι Πεσμεργκά.
Όταν τελειώσει η αρχική φάση της επιχείρησης, οι ιρακινές δυνάμεις θα αρχίσουν την πολιορκία της Μοσούλης.
Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χάιντερ αλ-Αμπάντι εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση φορώντας την στρατιωτική του στολή και δήλωσε ότι οι τζιχαντιστές δεν έχουν άλλη επιλογή, είτε θα παραδοθούν, ή θα πεθάνουν.
Πηγή: ΕΡΤ1, BBC
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος